Børn og Unge

TRIVSELSGRUPPER

I 2019 fik vi bevilliget penge fra TrygFonden til at etablere Trivselsgrupper på skoler i Fredericia og Middelfart Kommune. 

Formålet med Trivselsgrupper er at skabe et trygt og tillidsfuldt samtalerum, hvor børn i skolealderen kan tale om de problemer, der påvirker dem i sådan en grad, at de ikke trives og dermed mister motivation for at deltage i gruppesammenhænge, fællesskaber og læringssituationer i både skole og fritid. Mange børn trives dårligt og har ikke redskaberne til at komme i trivsel. Forskning viser, at det er mentalt sundhedsfremmende at have et rum, hvor man i fortrolighed kan åbne sig, dele erfaringer med andre og få følelsen af at kunne hjælpe andre ved at være lyttende. Samtalerne med børnene vil bl.a. tage udgangspunkt i øvelser, lege, kortfilm og med plads til både sjov og alvor. 

Børnene er eksperter i deres eget liv. Derfor ligger succesen med Trivselsgrupper primært i de ressourcer, eleverne finder ud af, de selv har. Når de lytter opmærksomt til hinanden, når de spejler sig i hinandens historier, når de udveksler gode råd, og når de opdager, at andre har lignende tanker og følelser, så giver de hinanden den bedste hjælp, de kan få.

Med Trivselsgrupperne håber vi, at eleverne finder hvile i sig selv og i forhold til de andre, at de får mod til at handle, hvor de har mulighed for at forandre deres situation, og at de lærer at acceptere, hvad der ikke kan være anderledes. Vi tror på, at øget trivsel gavner enhvert barn både fagligt og socialt.

Se filmen om trivselsgupper, der viser hvor stor en betydning en trivselsgruppe har for både børn, forældre, lærere og frivillige. Filmen varer 26 minutter, men det er også muligt bare at se de første fem min. af filmen.

Du kan også høre Karen Wistoft, der er lektor på DPU, og som taler varmt om trivselsgrupper.

VIDEO OM TRIVSELSGRUPPER


HVAD SIGER FORSKNINGEN?SELVHJÆLPSGRUPPER FOR UNGE MED BEGYNDENDE ANGST

I dec. 2020 fik vi bevilliget penge fra TrygFonden til selvhjælpsgrupper for unge med begyndende angst. Vi er rigtig glade for, at vi nu kan være med til at gøre en forskel for unge, da der desværre er flere og flere unge, der rammes af både angst, depression og stress. 

I en selvhjælpsgruppe vil de unge opleve, at de ikke er alene med deres angst. De lærer at åbne sig og at lytte til andre med samme problemer. På den måde får de indsigt og indblik i, hvad angsten gør, og de får øje for hvilke handlemuligheder de har, således, at de kan kontrollere deres angst, så den ikke udvikler sig. Samtidig med får de oplevelsen af at være i et positivt og støttende fællesskab med andre unge. Et fællesskab, der også giver de unge motivation til at opsøge andre positive fællesskaber.

Projektet vil foregå i et samarbejde med Middelfart Gymnasium, Fredericia Gymnasium og andre ungdomsuddannelser i både Frederica og Middelfart Kommune. 

Uddannelsesstederne skal hjælpe med at anvise unge med begyndende angst til tilbuddet. Da undervisere og lærere har daglig kontakt til de unge, vil de kunne hjælpe med at få øje på, hvilke unge, der har brug for tilbuddet. 

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Vendersgade 63 - 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf 72106773
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Mandag–torsdag 9.00-13.00