AktiviteterLæs mere om vores aktiviteter

Netværksgruppe "Støt dit barn"

Med projektet Støt dit barn ønsker vi at styrke familierne omkring den psykisk sårbare. Det gør vi ved at rådgive og fortælle om psykisk sårbarhed. Vi ønsker, at familier med unge psykisk sårbare får hjælp og rådgivning, som støtter familien i at leve sammen og som forbedrer den unges trivsel. Derfor tilbyder vi netværksgrupper til forældre, som ønsker at sparre med hinanden.

Målgruppen for Støt dit barn

Støt dit barn henvender sig til dig, der har et barn eller en nærstående pårørende mellem 10 og 25 år, som er psykisk sårbar. Måske du er en forælder eller måske du har en væsentlig rolle i forhold til den psykisk sårbares udvikling og trivsel. Er du i tvivl, om Støt dit barn er for dig? Så kontakt Selvhjælp Fredericia - Middelfart.

Hvad er psykisk sårbarhed?

For os betyder psykisk sårbarhed at have psykiske vanskeligheder, som har afgørende betydning for, hvordan hverdagen fungerer. I Støt dit barn har vi især fokus på psykiske vanskeligheder i forbindelse med for eksempel ADHD, personlighedsforstyrrelse, depression, social fobi og angst.

Netværksgrupper med foredrag

Støt dit barn tilbyder netværksgrupper med foredrag for forældre og nærstående pårørende til unge psykisk sårbare. Et forløb i en netværksgruppe strækker sig over otte aftener på et halvt år og indledes hver gang af en gæsteunderviser. Formålet er:

  • at drøfte problemstillinger om det at være pårørende til en, der har det svært.
  • at danne et forum af ligestillede forældre, hvor man kan trække på hinandens erfaringer.
  • at få ny viden på de områder, du ønsker. Eksempelvis om en bestemt diagnose, om hvordan man kommunikerer bedst muligt med skolen, om hvordan uddannelsessystemet ser ud for unge, der har det svært eller om hvordan man passer på sig selv og sin familie, når alting spidser til.

Hver gang vi mødes, er der både plads til et oplæg fra en faglig foredragsholder og til at tale sammen om de udfordringer, der er, når man har et barn, der har det svært.

Program

Vi fastlægger et program, når vi kender alle jer, som har tilmeldt sig. Vi spørger, hvad I har brug for, og derefter finder vi underviserne. Typisk omhandler undervisningen dog dilemmeaer, man som forældre bliver stillet over for, hvilke roller man skal tage på sig som forældre og udvalgte former for psykisk sårbarhed. For at se programmet for det næste hold 2020, så klik her.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Overvejer du at deltage i en netværksgruppe, så kontakt Selvhjælp Fredericia - Middelfart, mandag - torsdag fra kl. 9.00-13.00.

Støt dit barn er et samarbejde mellem Selvhjælp Fredericia - Middelfart og Middelfart Kommune. Selvhjælp Fredericia - Middelfart forestår kontakten til forældre, mens Middelfart Kommune er behjælpelig med planlægning af program.

Kontakt os