Projekt Trivselgrupper for børn og unge

Projekt Støt den pårørende

STØT DEN PÅRØRENDE er et gratis tilbud om støtte til dig, der er ægtefælle, kæreste eller voksent barn af et menneske, der har fået en alvorlig og kronisk sygdom.

Det kan være fx kræft, hjertekarsygdomme, sklerose, hjerneblødning, demens eller andre livsændrende sygdomme.

Tilbuddet erstatter ikke tilbud fra det offentlige fx hjemmeplejen, men skal ses som et supplement, der varetages af frivillige.

 

At være pårørende

Det er ikke kun den syges liv, der ændrer sig, når alvorlig sygdom rammer. Som pårørende skal man ofte være støtte for den syge, holde sammen på familien og løse ekstra mange praktiske opgaver.

I projekt STØT DEN PÅRØRENDE kan du få hjælp på flere forskellige måder – alt efter, hvad du har brug for.

 

Vi tilbyder følgende (tryk på linket, hvis du ønsker at læse mere):

Ligeledes afholder vi forskellige arrangementer:

 • Infomøder for pårørende
 • Infomøder for frivillige

 

Vores Frivillige

Projektet bæres af frivillighed og medmenneskelighed og er forankret i et tæt samarbejde mellem Selvhjælp Fredericia – Middelfart og Fredericia Kommune. De frivillige i STØT DEN PÅRØRENDE er mennesker, der er særligt udvalgt til projektet. De får løbende uddannelse, supervision og vejledning af projektleder, der er ansat specielt til opgaven. Alle vores tilbud er tænkt som hjælp til at give dig som pårørende mere overskud i hverdagen. Alle involverede frivillige og projektledere har tavshedspligt, og vi fører ikke journaler.

 Har du lyst til at blive frivillig? Læs mere 

 

Har du lyst til at vide mere?

Du kan læse mere om projekt STØT DEN PÅRØRENDE og de enkelte tilbud her på vores hjemmeside. Tag kontakt til os, hvis du er interesseret i et eller flere af tilbuddene, eller hvis du har spørgsmål. Få en snak med projektkoordinatoren, så kan vi måske hjælpe dig med lige det, du har brug for.

Kontakt os via mail: rikke@famiselvhjaelp.dk eller mobil: 72106773

Projekt "Støt dit barn"

Med projektet ”Støt dit barn” ønsker vi at styrke familierne omkring den psykisk sårbare. Det gør vi ved at rådgive og fortælle om psykisk sårbarhed. Vi ønsker, at familier med unge psykisk sårbare får hjælp og rådgivning, som støtter familien i at leve sammen og som forbedrer den unges trivsel. Derfor tilbyder vi netværksgrupper til forældre, som ønsker at sparre med hinanden.

Målgruppen for ”Støt dit barn”

”Støt dit barn” henvender sig til dig, der har et barn eller en nærstående pårørende mellem 10 og 25 år, som er psykisk sårbar. Måske du er en forælder eller måske du har en væsentlig rolle i forhold til den psykisk sårbares udvikling og trivsel. Er du i tvivl, om “Støt dit barn” er for dig? Så kontakt Selvhjælp Fredericia - Middelfart på tlf. 72 10 67 73.

Hvad er psykisk sårbarhed?

For os betyder psykisk sårbarhed at have psykiske vanskeligheder, som har afgørende betydning for, hvordan hverdagen fungerer. I “Støt dit barn” har vi især fokus på psykiske vanskeligheder i forbindelse med for eksempel ADHD, personlighedsforstyrrelse, depression, social fobi og angst.

Netværksgrupper med foredrag

“Støt dit barn” tilbyder netværksgrupper med foredrag for forældre og nærstående pårørende til unge psykisk sårbare mellem 10 og 25 år. Et forløb i en netværksgruppe strækker sig over otte aftener på et halvt år og indledes hver gang af en gæsteunderviser. Formålet er:

 • at drøfte problemstillinger om det at være pårørende til en, der har det svært.
 • at danne et forum af ligestillede forældre, hvor man kan trække på hinandens erfaringer.
 • at få ny viden på de områder, du ønsker. Eksempelvis om en bestemt diagnose, om hvordan man kommunikerer bedst muligt med skolen, om hvordan uddannelsessystemet ser ud for unge, der har det svært eller om hvordan man passer på sig selv og sin familie, når alting spidser til.

Hver gang vi mødes, er der både plads til et oplæg fra en faglig foredragsholder og til at tale sammen om de udfordringer, der er, når man har et barn, der har det svært.

Program

Vi fastlægger et program, når vi kender alle jer, som har tilmeldt sig. Vi spørger, hvad I har brug for, og derefter finder vi underviserne. Typisk omhandler undervisningen dog dilemmeaer, man som forældre bliver stillet over for, hvilke roller man skal tage på sig som forældre og udvalgte former for psykisk sårbarhed. Har du lyst til at se et eksempel på et program, så klik her.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Overvejer du at deltage i en netværksgruppe, så kontakt Selvhjælp Fredericia - Middelfart, mandag - torsdag fra kl. 9.00-13.00.

De står bag “Støt dit barn”.

"Støt dit barn" er et samarbejde mellem Selvhjælp Fredericia - Middelfart og Middelfart Kommune. Selvhjælp Fredericia - Middelfart forestår kontakten til forældre, mens Middelfart Kommune er behjælpelig med planlægning af program.

Kontakt

Selvhjælp Fredericia – Middelfart

sekretaer@famiselvhjaelp.dk

Tlf. 72 10 67 73

Projekt Kom Videre Mand

Kom Videre Mand

Kom videre Mand – kun for mænd – nyt hold starter i efteråret 2019

 

Med konceptet ’Kom videre Mand’ er der skabt et effektivt selvhjælpstilbud til mænd i krise, der giver dem værktøjer til at komme videre.

Har du lyst til en forandring i dit liv, giver forløbet mulighed for at finde og styrke dine ressourcer og fokusere på de næste mål i dit liv.

Der er to frivillige mænd med til at støtte gruppeprocessen over 8 mødegange. Det er en lille tryg gruppe på 6-8.

Gruppemøderne handler om personlig udvikling, med fokus på følgende temaer:

 • Tale om det der er svært
 • Styrke gensidige relationer
 • Styrke færdigheder og ressourcer
 • Styrke sit ståsted i livet
 • Ansvarlighed og frihed – og vejen som mand
 • Styrke kommunikationen i relationer – og sige klart hvad jeg mener

Læs mere om Kom videre Mand

Hvis du ønsker at deltage: kontakt Selvhjælp Fredericia - Middelfart, mandag - torsdag fra kl. 9.00-13.00 på 72 10 67 73 eller mail: sekretaer@famiselvhjaelp.dk