AktiviteterLæs mere om vores aktiviteter

Når vi bærer byrden sammen bliver den lettere at bære for den enkelte

Hvorfor selvhjælpsgrupper?

I november var jeg ude og møde en selvhjælpsgruppe, der kører på 9. år: den har holdt sammen siden de blev tilbudt en samtalegruppe for pårørende helt tilbage i februar 2011. Jeg havde aftalt at mødes med dem, for jeg var nysgerrig omkring, hvad det har haft af betydning at være i en selvhjælpsgruppe og hvorfor de stadig ses efter 10 år.

Jeg mødes med gruppen på Aulbyskole i Middelfart. Her mødes 5 kvinder fast hver 14. dag et par timer over frokost. De skiftes til at medbringe frokost og denne dag er der medbragt til et lækkert tapasbord med forskellige former for brød, oste, pølser, hønsesalat, druer og peberfrugt – endda har en pølse fra Mallorca sneget sig med i en kuffert og fundet vej til dette bord, hvilket smages og nydes af alle fra gruppen. Der er ligeledes kaffe og vand på kander og gruppen er forsamlet uforstyrret i et af skolens mødelokaler tæt ved store vinduer ud til skolens grønne baghave.

Gruppen består af Gerda, Dorrit, Anna, Mette og Kirsten, som aldersmæssigt spænder fra Mette på 60 år til Gerda på 82 år. Vi taler om, at alder ingen betydning har, for inderst inde stopper vi på et tidspunkt med at føle os som nogen i kraft af vores alder, og mere som nogen i kraft af vores erfaringer. Denne gruppe er især blevet sammentømret af den kendsgerning, at de alle har erfaring med og levet mange år som ægtefælle til en senhjerneskadet ægtefælle.

Læs mere ...

Spise-gutter får selvhjælp til både krop og sjæl

Artikel fra Elbobladet d. 29.05.19

Fredericia: At spise sammen gutterne er godt for både maven og mavefornemmelsen.

På Ullerup Bæk skolen afdeling Skjoldborgvej er der gang i gryderne og venskaberne.

Første og tredje tirsdag i måneden gennem året mødes Selvhjælp Fredericia-Middelfarts "Spise med Gutterne"-hold i skolekøkkenet klokken 17:30, hvor de udover at tilberede og spise et godt måltid mad også får talt om livet i almindelighed og særdeleshed.

Tirsdag 21. maj var det en anderledes aften i køkkenet. Holdet afsluttede sæsonen med en trerettes menu: Rejecocktail, frikadeller med kold kartoffelsalat og galopkringle.

Læs mere ...

Qvinder og gutter disker op for hinanden

Artikel fra Melfar Posten d. 8 maj 2019

 

Middelfart: På Østre skole er der gang i gryderne. Hver anden uge mødes Selvhjælp Fredericia-Middelfarts hold "Spise med Gutterne" og "Spise med Qvinderne" i skolekøkkenet kl. 17.30, hvor de ud over at tilberede og spise et godt måltid mad også får en god snak.

Mandag 6. maj var det en anderledes aften i køkkenet. Her havde Qvinderne inviteret Gutterne på tre retter mad.

Herrerne skulle ikke andet end at sætte sit til det veldækkede bord - men damerne kan til gengæld se frem til at blive serviceret på samme ode måde hen mod jul.

Snakken livligt, og helt som formålet er med spiseholdene, blev der talt på kryds og tværs af de to hold, og nye bekendtskaber skabt.

Der er plads til nye deltagere på holdene efter sommerpausen, og interesserede er velkomne til at kontakte Selvhjælp Fredericia-Middelfart på sekretaer@famiselvhjælp.dk

Se artiklen her