Gretes knus bliver også Kirstens knus

Gretes knus bliver også Kirstens knus

En beretning fra glade og tilfredse deltagere... 

For 73-årige Kirsten Pedersen er det helt naturligt at bruge sit overskud på en god måde. Aktuelt er hun frivillig som ugentlig besøgsven hos Grete Andersen, når dennes mand skal have sin ugentlige friaften, så hverdagen med en dement kone kan komme lidt på afstand.
- For mit eget vedkommende skete der det, at jeg uventet mistede min mand. Så derfor bestemte jeg mig for, at frivilligt arbejde var der, hvor jeg selv kunne få et udbytte, samtidigt med at jeg kunne hjælpe andre, fortæller Kirsten Pedersen.
- Min tilgang til tingene var, at jeg først var en del af De Frivilliges Hjælpecentral. Noget der organiseres her i Krackes Gård. Senere blev jeg en del af husgruppen, hvor ugentlige kontorvagter med telefonpasning nede på kontoret, er indholdet. Og så var det, at jeg blev spurgt om det med at være besøgsven, lyder det fra den frivillige.

En fælles trefoldig glæde.

Selvhjælp Fredericia-Middelfart har rigtigt mange grupper, der bidrager på frivilligfronten i et utal af sammenhænge. Blandt de senest tilkomne er gruppen for pårørende til alvorligt syge.

- Jeg blev spurgt om jeg havde lyst til at sidde ved Grete om aftenen, én gang ugentligt. Jeg sagde ja og har bestemt ikke fortrudt. I foråret var planlagt fire besøg og efterfølgende skulle vi så evaluere, hvad jeg havde oplevet og bestemme om jeg skulle fortsætte, lyder det fra Kirsten Pedersen, der fortsætter:
- Gretes mand, Sven Erik, havde den første aften lagt et familiealbum frem, med bl.a. masser af fødselsdagsbilleder. Et klogt træk der gjorde, at min dialog med Grete blev meget nemmere.
Siden det første besøg, har Kirsten besøgt Grete mange gange Besøgsvennen oplever at det er givende og gør hende glad.
- Der er aftener hvor dialogen går bedre end andre, men også aftener hvor Gretes overskud ikke rækker til så meget snak. Men det er altid givende, lyder det fra familien Andersens faste besøgsven.
- Og når Sven Erik kommer hjem, får Grete et knus af ham, - et knus fra en mand med lidt nyt overskud, og et knus som jeg også føler at jeg får lidt af, rent mentalt, inden jeg går hjem. Altid glad efter at have oplevet det der er så vigtigt, - nemlig at udgøre ”den lille forskel”. Når jeg en gang ikke længere skal besøge Grete, tror jeg jeg vil tage en lille pause, reflektere lidt over oplevelserne og efterfølgende være klar til at bidrage igen, siger Kirsten Pedersen afslutningsvist.

www.fredericia-selvhjaelp.dk er hjemmesiden, hvor du kan se, hvordan de mange frivillig-ordninger fungerer, herunder se mulighederne for at blive hjulpet hhv. for at hjælpe andre i en given sammenhæng.