Pårørende

STØT DEN PÅRØRENDE

Støt den Pårørende er et gratis tilbud om støtte til dig, der er ægtefælle, kæreste eller voksent barn af et menneske, der har fået en alvorlig og kronisk sygdom.  Det kan være sygdomme som kræft, hjertekarsygdomme eller en sygdom, der skaber emotionelle, kognitive eller fysiske forandringer, såsom sklerose, senhjerneskade eller parkinson. 

Tilbuddet erstatter ikke tilbud fra det offentlige, fx hjemmeplejen, men skal ses som et supplement og varetages af frivillige.

Projektet bæres af frivillighed og medmenneskelighed og er forankret i et tæt samarbejde mellem Selvhjælp Fredericia-Middelfart  og Fredericia Kommune.

AT VÆRE PÅRØRENDE

Det er ikke kun den syges liv, der ændrer sig, når alvorlig sygdom rammer. Som pårørende skal man ofte være støtte for den syge, holde sammen på familien og løse ekstra mange praktiske opgaver.

I Støt den Pårørende kan du få hjælp på flere forskellige måder – alt efter, hvad du har brug for. Vi tilbyder følgende: 

  • Samtaler i Sundhedshuset
  • Individuelle samtaler til pårørende
  • Selvhjælpsgruppe til pårørende
  • Hjælp og støtte i hjemmet til børnefamilier
  • Pårørendearrangementer

Alle vores tilbud er tænkt som hjælp til at give dig som pårørende mere overskud i hverdagen. 

De frivillige i Støt den Pårørende er mennesker, der er særligt udvalgt til projektet. De får løbende uddannelse, supervision og vejledning af  vores projemedarbejder, der er ansat specielt til opgaven. Alle involverede frivillige har tavshedspligt, og vi fører ikke journaler.

Vi starter ny pårørendegruppe op efterår 2022!

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf.: 72 10 67 73
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Man–tors kl. 9.00-13.00