Voksne

I Selvhjælp Fredericia-Middelfart har vi forskellige tilbud til voksne; både selvhjælpsgrupper og netværksaktiviteter. Her på siden kan du læse mere om vores tilbud til voksne.


FØRTIDSPENSIONISTCAFÉ

Vi afholder cafémøder, hvor personer i flexjob, førtidspensionister, sygemeldte og ledige er velkomne.

Vi mødes 2. onsdag i måneden fra kl. 10.00-12.00, i Frivilligcenter Fredericia i Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B. stueetagen.

Der er frivillige med fra Selvhjælp Fredericia-Middelfart til at tage godt imod, og der vil være lidt brød og kaffe. Deltagere i caféen er velkomne til at komme med idéer til, hvad caféen kan bruges til af aktiviteter, oplæg mv.

SORGGRUPPE - for yngre op til 50-års alderen, der har mistet ægtefælle/partner

Er du i sorg over tabet af ægtefælle/partner, og har du lyst til at tale om det med andre i samme situation? Så kom med i en sorggruppe.

Sorg er noget, som vi alle kommer til at opleve, men det at miste sin ægtefælle/partner i en ung alder, evt. med hjemmeboende børn, er en udfordrende og ofte chokerende tilstand. I Selvhjælp lytter vi, og du får mulighed for at sparre med andre i samme situation. Fællesskabet med andre, som har mistet, kan hjælpe dig med at bære sorgen og hjælpe dig gennem den forandrede hverdag.

I en sorggruppe er der 5-8 deltagere. Gruppen styres af to frivillige igangsættere fra Selvhjælp. Man mødes i gruppen en gang om ugen, otte gange i alt. 

STØT DIT BARN

Er du forælder eller nær pårørende til et skolebarn eller ung (aldersgruppe 10-24 år), som f.eks. har ADHD, Aspergers, social fobi, angst eller depression? Eller har du et barn, som ganske vist ikke har nogen diagnose, men som uden tvivl har det rigtigt svært? Så er Støt dit Barn noget for dig.

Støt dit Barn er et tilbud til forældre eller nære pårøende til et barn eller en ung, der er psykisk sårbar. Vi ønsker, at familier med et barn eller en ung, der er psykisk sårbar, får hjælp og rådgivning, som støtter familien i at leve sammen, og som forbedrer barnets/den unges trivsel. Det gør vi ved at rådgive og fortælle om psykisk sårbarhed samt at tilbyde netværksgrupper, hvor forældre og nære pårørende kan erfaringsudveksle og sparre med hinanden. Netværksgruppen består af ca. 10 forældre, og gruppen mødes 8 aftener i foråret eller i efteråret. Gruppen indledes de fleste mødegange af en gæsteunderviser.

Vi starter netværksgruppe op igen d. 1. nov. 2022! Se programmet for efterårsforløbet

KOM VIDERE MAND

Mange mænd kan have det svært ved at dele tanker og følelser, når livet gør ondt. Du er måske i en vanskelig situation i livet, blevet skilt, opsagt eller er stressramt. Måske har du bare brug for et nyt fællesskab, der kan bringe dig videre. Kom Videre Mand er lige noget for dig.

Kom Videre Mand hjælper mænd i krise igennem et fællesskab med andre mænd i samme eller lignende situation og er et gratis tilbud gennem Selvhjælp Fredericia-Middelfart.

Man mødes 8 mænd en gang om ugen i 8 uger. Hver uge har møderne konkrete emner, der er udviklet af mænd til mænd for at give hinanden værktøjer til at komme videre. Gruppesamtalerne handler om personlig udvikling. Der er to frivillige gruppeledere (mænd) med til at støtte gruppen.

Vi har fokus på følgende temaer i Kom Videre Mand:

♦ Tale om det, der er svært

♦ Styrke gensidige relationer

♦ Styrke færdigheder og ressourcer

♦ Styrke sit ståsted i livet

♦ Ansvarlighed og frihed

♦ Styrke kommunikationen i relationer - sige klart, hvad man mener

SPISE MED QVINDERNE

Spise med Qvinderne er et tilbud til kvinder, der er single eller blevet alene, og som søger netværk med andre kvinder, hvor måltidet danner rammen for den gode samtale. Kvinderne laver mad sammen og spiser sammen. De skiftes til at købe ind til maden. Det koster 50-60 kr. for to retter mad og kaffe.

Vi har i alt fire spisehold i hhv. Fredericia, Middelfart og Ejby. 

Fredericia: Torsdage i ulige uger kl. 17.30-21.00 i skolekøkkenet på Ullerup Bæk Skolen.

Middelfart, mandagsholdet: Mandage i ulige uger kl. 17.30-21.00 i skolekøkkenet på Østre Skole.

Middelfart, onsdagsholdet: Onsdage i ulige uger kl. 17.30-21.00 i skolekøkkenet på Østre Skole.

Ejby: Onsdage i lige uger kl. 17.30-21.00 i skolekøkkenet på Ejby Skole. 

Spise med Qvinderne mangler deltagere! Så kontakt os, hvis det kunne være noget for dig, eller én du kender.

TEATERLEDSAGER

Kunne du tænke dig at komme i teatret, men savner du nogen at følges med?

Selvhjælp Fredericia-Middelfart tilbyder ledsagerordning til udvalgte teaterforestillinger gennem Fredericia-Middelfart teaterforening, for dig, der er enlig, eller som ikke har relationer eller netværk tæt på.

Tilbuddet er takket være en bevilling på 6000 kr. fra Fonden Ensomme Gamles Værn til støtte til udgifter til teaterbilletter til enlige, ensomme ældre.

Bemærk, at der er få billetter til hver forestilling. 

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf.: 72 10 67 73
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Man–tors kl. 9.00-13.00