Bliv frivillig

Har du overskud og tid, som du kan berige andre mennesker med? Vi kan altid bruge nye frivillige, så tøv ikke med at kontakte os, hvis du tænker, at frivilligt arbejde i Selvhjælp Fredericia-Middelfart lige er noget for dig.

Du kan kontakte os her.

MENNESKELIGE KVALIFIKATIONER

Som frivillig i Selvhjælp får du mulighed for at bruge dine menneskelige kvalifikationer og hjælpe mennesker i en svær livssituation. Du behøver ikke have faglige kvalifikationer med dig som frivillig i selvhjælpen, men det er vigtigt, at du kan være nærværende, være en god lytter og at du evner at skabe tryghed og tillid. Du kommer til samtale, inden du starter, hvor vi vurderer, om du er egnet til opgaven og sikrer, at du bliver matchet med den rette opgave. 

Som frivillig i Selvhjælp Fredericia-Middelfart får du mulighed for at udvikle dig personligt, da du løbende vil blive tilbudt relevante kurser.; bl.a. gennem CFSA (Center for frivilligt socialt arbejde). Som ny frivillig til selvhjælpsgrupper vil du få et igangsætterkursus, og du følger en erfaren frivillig, inden du starter på egen hånd. Du får et netværk og fællesskab med andre frivillige i Selvhjælp, hvor I mødes til erfaringsudveksling ved netværksmøder og supervision. Du kan altid hente sparring og hjælp hos daglig koordinator. 

FRIVILLIGE IGANGSÆTTERE

Bliv frivillig igangsætter i en selvhjælpsgruppe (fx sorggruppe eller pårørendegruppe).

Som frivillig igangsætter skal du:

  •  Igangsætte grupper og støtte gruppeforløbet
  •  Lytte til - og tale med mennesker, der oplever en livskrise

Vi forventer, at du har overskud til at lytte til andre borgere, at du ikke selv har brug for at tale om egne oplevelser, og at du kan skabe ro, tillid og tryghed.

Der er altid to frivillige igangsættere til gruppeforløbene. Det giver god mulighed for at sparre med hinanden og deles om de praktiske opgaver.

Inden du kan blive igangsætter, skal du på et igangsætterkursus.

VÅGEVAGT

Som våger er opgaven at være til stede med nærvær, ro og omsorg hos den døende på kommunens plejecentre, men også i private hjem, hvis der er behov for det. Vi har vagter af 4 timers varighed - ofte om natten. Der tilkaldes plejepersonale til plejeopgaver. Der er en klar aftale om opgavefordeling mellem Vågevagt Middelfart og Middelfart Kommune.

Du får tilbudt supervision, kurser og et netværk af frivillige kolleger.

TRIVSELSGRUPPER

Som frivillig gruppeleder i Trivselsgrupper hjælper du børn i skolealderen med at sætte ord på og håndtere store og svære følelser. Du er med til at skabe et trygt og meningsfuldt samtalerum, hvor børnene kan tale om de problemer, der påvirker dem i en sådan grad, at de ikke trives og dermed mister motivation for at deltage i gruppesammenhænge, fællesskaber og læringssituationer i både skole og fritid. Man er altid to gruppeledere i en trivselsgruppe.

UNGE SAMMEN - SELVHJÆLPSGRUPPER FOR UNGE MED BEGYNDENDE ANGST

Som frivillig gruppeleder i UngeSammen hjælper du unge med at sætte ord på svære følelser og tanker ift. angst. I selvhjælpsgruppen, vil de unge opleve, at de ikke er alene med deres angst. De lærer at åbne sig og lytte til andre med samme problemer. På den måde får de indsigt i, hvad angsten gør, og de får øje for, hvilke handlemuligheder de har, således at de kan kontrollere deres angst, så den ikke udvikler sig. 

Der vil være to frivillige gruppeledere til hver selvhjælpsgruppe. Det gruppeledernes opgave at skabe et trygt og fortroligt samtalerum, hvor alle føler sig set, hørt og forstået.

De frivillige bliver klædt på til at være gruppeledere ved deltagelse i en gruppelederuddannelse, som Selvhjælp afholder. 

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf.: 72 10 67 73
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Man–tors kl. 9.00-13.00