Bliv frivilligBliv frivillig i et af de mange tilbud

Bliv frivillig i Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Som frivillig i Selvhjælp får du mulighed for at bruge dine menneskelige kvalifikationer og hjælpe mennesker i en svær livssituation.

Du får mulighed for at udvikle dig personligt, da du som frivillig bliver tilbudt relevante kurser.

Som ny frivillig vil du få et igangsætterkursus, og du følger en erfaren frivillig, inden du starter på egen hånd.

Du får et netværk og fællesskab med andre frivillige i Selvhjælp, hvor I mødes til erfaringsudveksling ved netværksmøder og supervision.

Har du overskud og tid, som du kan berige andre mennesker med?

Så har vi mange muligheder for dig.

Frivillig til samtaler og igangsætning af grupper

  • at lytte til og tale med mennesker, der oplever en livskrise
  • at igangsætte grupper med erfaringsudveksling og støtte gruppeforløbet

Vi forventer, at du har overskud til at lytte til andre borgere, og at du ikke selv har brug for at tale om egne oplevelser. At du kan skabe ro, tillid og tryghed.
Der er altid to frivillige igangsættere til gruppeforløbene. Det giver god mulighed for at sparre med hinanden og deles om de praktiske opgaver.

Frivillige til Café for førtidspensionister, sygemeldte, ledige og flexjobbere.

Som frivillig i caféen vil du være tovholder for møderne. Det indebærer, at du er med til at gøre kaffe, te og vand klar, inden mødet begynder. Du aftaler hvem der køber/bager til næste gang. Hvis ingen tilbyder hjælp, er det også din opgave at købe ind. Du er vært/værtinde og byder deltagerne velkomne, modtager nye deltagere og præsenterer dem i gruppen. Caféens formål er hyggeligt samvær og erfaringsudveksling.

Spise med Gutterne – søger frivillige mænd

Holdene er oprettet i Fredericia, Middelfart og Ejby. "Spise med Gutterne" er for mænd 60+, der er blevet alene eller er pårørende til en alvorligt syg. Holdene mødes hver 14. dag og ud over at lave mad og spise sammen, er der plads til at tale om det, der er svært.

Som frivillig er du vært og støtter den gode stemning og samtale mellem deltagerne, modtage betaling for deltagerne, sørge for refusion af regninger for indkøb og koordinere næste møde.

Spise med "Quinderne"

Holdene er for kvinder, der er alene og gerne vil spise sammen med andre, danne netværk og måske følges til forskellige aktiviteter. Holdene er oprettet i Fredericia, Middelfart og Ejby.

Som frivillig er du værtinde og støtter den gode stemning og samtale mellem deltagerne, modtage betaling for deltagerne, sørge for refusion af regninger for indkøb og koordinere næste møde.

Vågevagt

Opgaven er at være til stede med nærvær, ro og omsorg hos den døende. Vi har vagter af 4 timers varighed ofte om natten. Der tilkaldes plejepersonale til plejeopgaver, vi er der kun som frivillige.

Du får tilbudt supervision, kurser og et netværk af frivillige kolleger.

Der er en klar aftale om opgavefordeling mellem Vågevagt Middelfart og Middelfart Kommune.

Se og læs mere om Vågevagt

Koordinator til vagttelefonen

Opgaven er at være tæt på telefonen fra 9-17 hver dag i en periode. Du indgår i en gruppe med øvrige telefon koordinatorer. Du modtager henvendelser om at våge hos en borger. Herefter planlægger du vagterne for den aftalte tid, ofte for et par dage. Du følger forløbet tæt og giver besked til alle, når vågevagten er afsluttet.

Støt den pårørende

Som frivillig i projektet Støt den pårørende kan du være med til at gøre en stor forskel og gøre en svær livssituation nemmere. Vi søger frivillig til enesamtaler, gruppesamtaler og til hjælp og støtte i hjemmet. 

Som frivillig i Støt den pårørende skal du kun løse opgaver, som du føler dig tilpas og tryg i. Opgaverne aftales med projektleder, der er ansat specielt til opgaven. Læs mere

Trivselsgrupper

Som frivillig gruppeleder i Trivselsgrupper hjælper du børn i skolealderen med at sætte ord på -og håndtere store og svære følelser. Du er med til at skabe et trygt og meningsfuldt samtalerum, hvor børnene kan tale om de problemer, der påvirker dem i en sådan grad, at de ikke trives og dermed mister motivation for at deltage i gruppesammenhænge, fællesskaber og læringssituationer i både skole og fritid. Man er altid to gruppeledere i en trivseslgruppe. 

Læs mere

Kontakt os

Er du interesseret i at blive frivillig, er du meget velkommen til at kontakte os og aftale et møde.