Bliv frivillig i Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Som frivillige i Selvhjælp får du mulighed for at bruge dine menneskelige kvalifikationer og hjælpe mennesker i en svær livssituation.

Du får mulighed for at udvikle dig personligt, da du som frivillig bliver tilbudt relevante kurser.

Som ny frivillig vil du få et igangsætterkursus, og du følger en erfaren frivillig, inden du starter på egen hånd.

Du får et netværk og fællesskab med andre frivillige i selvhjælp, hvor I mødes til erfaringsudveksling ved netværksmøder og supervision.

Har du overskud og tid, som du kan berige andre mennesker med?

Så har vi mange muligheder for dig.

Frivillig til samtaler og igangsætning af grupper

  • at lytte til og tale med mennesker, der oplever en livskrise
  • at igangsætte grupper med erfaringsudveksling og støtte gruppeforløbet

Vi forventer, at du har overskud til at lytte til andre borgere, og at du ikke selv har brug for at tale om egne oplevelser. At du kan skabe ro, tillid og tryghed.
Der er altid to frivillige igangsættere til gruppeforløbene. Det giver god mulighed for at sparre med hinanden og deles om de praktiske opgaver.

Frivillige til Café for førtidspensionister, sygemeldte, ledige og flexjobbere.

Som frivillig i caféen vil du være tovholder for møderne. Det indebærer, at du er med til at gøre kaffe, te og vand klar, inden mødet begynder. Du aftaler hvem der køber/bager til næste gang. Hvis ingen tilbyder hjælp, er det også din opgave at købe ind. Du er vært/værtinde og byder deltagerne velkomne, modtager nye deltagere og præsenterer dem i gruppen. Caféens formål er hyggeligt samvær og erfaringsudveksling.

Spise med Gutterne – som søger frivillige mænd

Holdene er oprettet i Fredericia, Middelfart og Ejby. "Spise med Gutterne" er for mænd 60+, der er blevet alene eller er pårørende til en alvorligt syg. Holdene mødes hver 14. dag og ud over at lave mad og spise sammen, er der plads til at tale om det, der er svært.

Som frivillig er du vært og støtter den gode stemning og samtale mellem deltagerne, modtage betaling for deltagerne, sørge for refusion af regninger for indkøb og koordinere næste møde.

Spise med "Quinderne"

Holdene er for kvinder, der er alene og gerne vil spise sammen med andre, danne netværk og måske følges til forskellige aktiviteter. Holdene er oprettet i Fredericia, Middelfart og Ejby.

Som frivillig er du værtinde og støtter den gode stemning og samtale mellem deltagerne, modtage betaling for deltagerne, sørge for refusion af regninger for indkøb og koordinere næste møde.

Vågevagt

Opgaven er at være til stede med nærvær, ro og omsorg hos den døende. Vi har vagter af 4 timers varighed ofte om natten. Der tilkaldes plejepersonale til plejeopgaver, vi er der kun som frivillige.

Du får tilbudt supervision, kurser og et netværk af frivillige kolleger.

Der er en klar aftale om opgavefordeling mellem Vågevagt Middelfart og Middelfart Kommune.

Se og læs mere om Vågevagt

Koordinator til vagttelefonen

Opgaven er at være tæt på telefonen fra 9-17 hver dag i en periode. Du indgår i en gruppe med øvrige telefon koordinatorer. Du modtager henvendelser om at våge hos en borger. Herefter planlægger du vagterne for den aftalte tid, ofte for et par dage. Du følger forløbet tæt og giver besked til alle, når vågevagten er afsluttet.

Kontoropgaver

Som frivillig kan du hjælpe med at tage telefon, når der kommer henvendelser fra frivillige, borgere eller samarbejdspartnere.

Ajourføre lister over frivillige. Booke lokaler til enesamtaler og grupper.

Samt forefaldende kontoropgaver.

Du vil sidde sammen med Selvhjælps koordinator på kontoret i Fredericia eller Middelfart fra 9 -13 en dag om ugen eller efter behov.

 

Kontakt os

Er du interesseret i at blive frivillig, er du meget velkommen til at kontakte os og aftale et møde.