Hvorfor frivillige?

Vi prioriterer at inddrage frivillige i arbejdet, fordi det er noget andet at møde en frivillig end en professionel. De frivillige er der, fordi de brænder for sagen, og de kan møde deltagerne uformelt og i øjenhøjde. Der er tale om hjælp til selvhjælp med støtte fra engagerede og nærværende mennesker.

Da vi i selvhjælpen arbejder med mennesker i svære livssituationer, har vi brug for frivillige med særlige menneskelige kvalifikationer. Det er bl.a. vigtigt at være nærværende, en god lytter samt kunne skabe tryghed og tillid. De frivillige, man møder i grupperne og samtalerne, er derfor nøje udvalgt og kvalificerede til opgaven. Det kræver ingen særlig faglighed eller erfaring at blive frivillig hos os i Selvhjælp Fredericia-Middelfart, men det kræver personlige kvaliteter og -evner samt løbende uddannelse og sparring på arbejdet.

Det er et krav, at nye frivillige til selvhjælpsgrupper deltager i et uddannelsesforløb, hvor de bliver klædt på til at facilitere en selvhjælpsgruppe. Derudover tilbydes frivillige løbende relevante kurser i takt med nye tiltag og nye arbejdsopgaver.

Mød vores frivillige

Læs mere om nogle af vores frivillige; hvem de er, og hvorfor de er frivillige hos os, ved at trykke på de enkelte billeder.

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf.: 72 10 67 73
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Man–tors kl. 9.00-13.00