NyhederHer kan du se hvad der sker

Pårørende har brug for støtte fra frivillige

Lene Dalsgaard Nielsdatter

Den frivillige sociale forening Selvhjælp Fredericia-Middelfart efterlyser frivillige til et projekt, der har fokus på at støtte pårørende til livstruende eller livsforandrende sygdomme.

Fredericia: Nogle har brug for én, der kan sidde hos deres demente mand eller hustru, mens den pårørende tager til frisør eller ud at handle. Eller at nogen tager den sygdomsramte med på tur. Andre har brug for hjælp til hverdagens opgaver. Fælles for de pårørende, som allerede nu har kontaktet Selvhjælp Fredericia Middelfart, er, at de har brug for en form for aflastning og støtte. Derfor søger den frivillige sociale forening nu frivillige, der har mod på at aflaste og hjælpe pårørende til borgere, der er ramt af livstruende sygdomme og sygdomme, der giver emotionelle og fysiske forandringer så som sklerose, hjerneskade, Parkinsons og Alzheimers.

Læs mere ...

Søndagskaffe og hjemmebag skubber ensomheden væk

Hver første søndag i måneden bliver ensomheden udfordret, for Selvhjælp Fredericia-Middelfart inviterer til kaffe og samvær med hjemmebagte boller.

 (Christina Olesen ( t.v.) og Alice Kjær inviterer til Søndagskaffe for dem, der har lyst til at komme lidt ud og møde nogle mennesker. I øjeblikket er der kun Alice Kjær samt én anden tovholder til at få arrangementerne til at lykkes, så skulle der være nogen, der har lyst til at hjælpe til, så man mere end velkommen til at kontakte Selvhjælp Fredericia-Middelfart. Foto: Mia Harm Madsen)

 Middelfart: Ingen skal sidde alene på en søndag. Derfor inviterer Selvhjælp Fredericia-Middelfart til søndagskaffe hver første søndag i måneden, og første gang er nu på søndag den 3. november i Østergades Forsamlingshus i Middelfart.

Læs mere ...

At støtte døende og pårørende i den sidste tid: kursusdag for Vågevagten.

Der var kursusdag for de ca. 20 frivillige i Vågevagten Middelfart lørdag d. 05.10.19.

Kurset blev afholdt i smukke rammer på Fjedsted Skovkro i Ejby med lækker morgenmadsbuffet, samt frokost.

Formålet med dagen var, gennem erfaringsudveksling at styrke fællesskabet omkring Vågevagten og styrke evnen til at støtte døende og deres pårørende i den sidste tid.

Der var oplæg ved Anne Diemer: Mødet med den døende. Hvad er omsorg? Hvordan viser vi omsorg for den døende? Hvad betyder vores menneskesyn? Hvilke private erfaringer har vi hver især med at være nær vores egne døende?

 

Artikel: De venter på døden

Britta Bertelsen og Annie Karen Pedersen har en mission om, at der ikke er nogen, der skal dø alene. Det fører de ud i livet med Vågevagten, som de startede for 11 år siden. 25 frivillige våger hvert år over døende ældre. Sidste år vågede de i 674 timer, og i år har endnu flere brug for Vågevagtens hjælp.

Britta Bertelsen og Annie Karen Pedersen har oprettet og drevet Vågetjenesten i Middelfart Kommune sammen med 25 andre frivillige. De har de seneste 11 år arbejdet for, at så få som muligt dør alene. Foto: Peter Leth-Larsen

Louise Holmgaard Nielsen lonie@jfmedier.dk

Nordvestfyn: Åndedrættet er roligt, brystkassen hæver sig blidt og forsigtigt, hvorefter den langsomt sænker sig igen. De sidste livstegn bliver langsommere og roligere. Vågevagten ved siden af rækker ind og tager den døendes hånd, og en stille melodi kommer fra hendes læber. Når tiden er inde, og det sidste åndedræt forlader den døendes mund, kan det ikke kun ses på den døde, men også mærkes i rummet.

Læs mere ...

Efter støtte fra fond: Selvhjælp Fredericia-Middelfart lancerer nye projekter

Med ekstra penge i ryggen er der mulighed for at skyde nye selvhjælpsprojekt i gang på begge sider af Lillebælt

Artikel fra Elbobladet d. 24.9.2019 skrevet af Peter Friis Autzen

Fredericia og Middelfart: Selvhjælp Fredericia-Middelfart er på vej med to nye projekter. Det ene fokuserer på skolebørns trivsel i både Middelfart og Fredericia. Det andet fokuserer på pårørende i Fredericia Kommune. Begge dele er også støttet af de respektive kommuner.

I spidsen for de to nye projekter - og Selvhjælp Fredericia-Middelfarts mange andre projekter - sidder daglig koordinator Christina Olesen og projektkoordinator Rikke Rodam.

Læs mere ...