NyhederHer kan du se hvad der sker

SØNDAGSKAFFE i Middelfart den 7. oktober 2018

NY TOVHOLDER DRØMMER OM
FÆLLESSKABER FOR LIGESINDEDE

Ny Tovholder på Søndagskaffen, Alice KjærFor mange ældre foregår aktiviteter og fritidsinteresser på hverdage, og da familien ofte bor langt væk kan weekenden godt føles lang. Men fra oktober er der igen SØNDAGSKAFFE i Middelbart.
”Søndagskaffen giver en mulighed for at være sammen med ligesindede og mødes om noget med mening i, siger Alice Kjær, der er frivillig i Selvhjælp Fredericia-Middelfart .”

62-årige Alice Kjær er ny tovholder på Søndagskaffen i Middelfart.

Alice arbejdede i mange som pædagog og plejehjemsassistent og oplever, at det er livgivende at engagere sig i andre mennesker.
”Jeg synes, at de små fællesskaber er vigtige. Jeg er selv tilflytter og førtidspensionist og kender godt til følelsen af, at der kan opstå et tomrum bl.a. i weekenderne,  fortæller Alice Kjær. Hun var for nogle år siden også med til at starte madklubben ”Spise med Kvinderne” i Middelfart. ”

Den nye tovholder håber, at ”Søndagskaffen” kan være med til, at folk møder ligesindede, som de kan følges med og måske finder sammen med i nye  interessefællesskaber.

”Det er rigtigt vigtigt, at vi også får mændene med. Mænd kan også være ensomme, og ensomhed er lidt et tabu i vores kultur. Vi forventer, at hvis man er velfungerende, så har man også et godt netværk. Ensomhed kan derfor blive opfattet som et svaghedstegn.”

Alice Kjær flyttede til Middelfart for 12 år siden og kender selv til problemerne med at falde til et nyt sted.
”Mange er ikke forberedt på, at de en dag mister en ægtefælle, at børnebørnene bliver store osv., og at man kan derfor godt blive ramt af en ensomhedsfølelse. Jeg håber, at jeg som tovholder kan være med til at skabe en god stemning, hvor der også er et rum til den åbne samtale.”

Tovholderen drømmer om, at der til Søndagskaffen også bliver plads til at spille spil og til sang og musik.
”Jeg håber, at vi får det rigtigt sjovt, og måske også kan lave lidt gymnastik og danse en smule, ligesom man gør i England til ”Tea & Dance”, siger hun med et smil.
”Det kommer selvfølgelige an på, hvad folk bryder sig om. Det vigtigste er, at man går fra Søndagskaffen med en god følelse i kroppen. Min rolle som tovholder vil være at sprede den gode stemning.”

Selvhjælp Fredericia-Middelfart afholder SØNDAGSKAFFE igen i Middelfart den 7. oktober 2018 kl. 15-17 i Østergade Forsamlingshus. Tilmelding på 72106773 senest den. 3. oktober.