Deltagerhistorier

MÆND KOM VIDERE EFTER "KOM VIDERE MAND"

Læs den fine artikel i Elbobladet om vores seneste Kom Videre Mand-forløb. I artiklen fortæller Kim Andersen og Finn Frantzen fra Fredericia om deres deltagelse i Kom Videre Mand, og om hvilken positiv forskel det har gjort for dem. De kom begge med i gruppen efter en svær periode i deres liv. Det er dejligt, at der er mænd, der rækker ud efter hjælp og tager imod vores tilbud om at deltage i et Kom Videre Mand-forløb. 

KOM VIDERE MAND


SØNDAGSKAFFE PÅ TUR

Alice, der er frivillig i Søndagskaffe og Spise med Qvinderne i Middelfart, fortæller om to dejlige udflugter i juli:

Søndag den 5. juli tog deltagere fra Søndagskaffe på udflugt til Humlemagasinet i Harndrup. Vi mødtes kl. 14 og startede med kaffe, boller og lagkage i den skønne og meget hyggelige café. Derefter var vi rundt i de forskellige udstillinger, hvor en af Humlemagasinets frivillige, fortalte om stedet og de mange flotte ting. Vi fik opfrisket både danmarkshistorien og kongerækken, samt historien om kvinden, der har skabt de flotte dukker.
Det var en dejlig dag og enighed om, at det ikke bliver sidste gang, at vi tager på fælles udflugt.
Den 28. juli var Spise med Qvinderne også på udflugt til Humlemagasinet. Vi startede også i caféen, og da vejret var med os, fik vi en dejlig rundtur i den fantastiske have. Der blev også tid til at se udstillingerne og købe lidt blomster med hjem.
Der var enighed om, at vi lærte hinanden at kende på en anden måde end til madlavning, og at vi helt sikkert skal afsted igen.

 

HUMLEMAGASINET

 TIL MIDDAG I SKÆRBÆK

Tirsdag d. 11. august mødtes Spise med Qvinderne (Fredericia) på Strandparkens Fiskerestaurant i Skærbæk. Det var dejligt for alle kvinderne at mødes igen efter en lang periode med nedlukning. Når skolekøkkenet, hvor de normalt mødes og laver mad sammen, stadig er lukket, må man finde på andre måder at ses. Det var en dejlig aften med god mad, lækkert sommervejr og en skøn udsigt ud over Kolding Fjord.

 

 

SPISE MED QVINDERNE

 UDFLUGT TIL KOLDING

Førtidspensionistcaféen var d. 9. september på udflugt. Turen var mulig, da de havde fået bevilliget penge til en udflugt fra Erritsø Y´s Mens Club. Linda, der er frivillig i caféen, fortæller lidt om dagen:

Førtidspensionistcaféen v. Fredericia Middelfart Selvhjælp var d. 9. september på en rigtig hyggelig og informativ udflugt til Sygeplejehistorisk museum i Kolding med efterfølgende kaffe på hotel Koldingfjord.
Vejret var regnfuldt, men det skulle ikke ødelægge den gode stemning og appetitten på de lækre medbragte sandwich.
Vi startede med et oplæg om Julemærkesanatoriet Koldingfjord. Sanatoriet behandlede børn med tuberkulose fra 1911 til 1960. Herefter så vi museets spændende udstilling om sygeplejens historie.
Vi sluttede dagen med kaffe og kage i den flotte hovedbygning, som nu er hotel Koldingfjord.
Alle gav udtryk for at have haft en dejlig dag.

 

SYGEPLEJEHISTORISK MUSEUM

SAMMEN BÆRER VI BYRDEN

I november besøgte vi en selvhjælpsgruppe, der kører på 9. år. Den har holdt sammen, siden de blev tilbudt en samtalegruppe for pårørende helt tilbage i februar 2011. Vi havde aftalt at mødes med dem, for vi var nysgerrige omkring, hvad det har betydet for dem at være i en selvhjælpsgruppe og hvorfor de stadig ses efter 9 år. 

 

PÅRØRENDEGRUPPEN

 HYGGE OG GODE GRIN

At spise sammen med gutterne er godt for både maven og mavefornemmelsen.

På Ullerup Bæk skolen på Skjoldborgvej i Fredericia er der gang i gryderne og venskaberne.

Første og tredje tirsdag i måneden gennem året mødes Selvhjælp Fredericia-Middelfarts "Spise med Gutterne"-hold i skolekøkkenet klokken 17:30, hvor de, udover at tilberede -og spise et godt måltid mad, også får talt om livet i almindelighed og særdeleshed.

 

SPISE MED GUTTERNE

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf.: 72 10 67 73
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Man–tors kl. 9.00-13.00