Seneste nyt

DONATION FRA SPAR NORD FONDEN TIL SORGGRUPPER FOR UNGE

Mandag d. 21. nov. kom Torben Ploug, der er direktør i Spar Nord Lillebælt, forbi for at overrække en check på i alt 42.249 kr. fra Spar Nord Fonden. Pengene skal gå til projekt UngSorg, som er et tilbud om sorggrupper for unge i alderen 16-25 år, der har mistet en forælder eller en nær pårørende. Selvhjælp Fredericia-Middelfart havde søgt Spar Nord Fonden om penge til projektet, da der ikke er noget sorggruppetilbud for unge i den alder i hverken Fredericia -eller Middelfart Kommune. Det vil Spar Nord Fonden gerne bakke op om. Vi er utrolig glade for bevillingen og ser frem til, at vi kan få sorggrupper i gang for de unge i den aldersgruppe. Det er godt at få talt om sorgen. I en sorggruppe vil de unge opleve at blive lyttet til -og få støtte, og ikke mindst erfare, at de ikke er alene med de svære følelser og tanker – der er andre unge i samme situation. Pengene skal bl.a. gå til materialer til brug i grupperne, gruppelederuddannelse for de frivillige samt markedsføring. Vi regner med at kunne starte den første sorggruppe op til feb. eller marts 2023. Vi har allerede fantastiske frivillige, der har meldt sig på banen til at være gruppeledere i en sorggruppe. Nu skal vi bare have tilbuddet ud til de unge.  

FRIVILLIGE VÆRTER OG VÆRTINDER SØGES!

Vær med til at give enlige borgere eller og/eller enlige med børn i Middelfart en god aften.

For 7. gang holder vi holder vi juleaften for de, der ikke selv har familier eller andre at holde juleaften med. 

Kunne du tænke dig at være med til at gøre det til en hyggelig og hjemlig aften, og har du mod og lyst til at hjælpe med de praktiske opgaver en sådan aften kræver. 

Juleaften vil foregå lørdag d. 24. dec. kl. 17- ca. 21.30 i caféen på Skovgades Plejehjem, Skovgade 64, 5500 Middelfart. 

Arrangementet er i samarbejde med Frivilligcenter Middelfart, Ældresagen, Selvhjælp Fredericia-Middelfart og Middelfart Kommune. 

Kontakt Frivilligcenter Middelfart på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for yderligere information og tilmelding som frivillig vært eller værtinde.

Der vil blive afholdt 2-3 forberedende møder i perioden frem til d. 24. dec. 

Første møde er d. 26. okt. kl. 17 i caféen på Skovgades plejehjem. 

Vi glæder os til at høre fra dig!

DONATION FRA SYDBANK FONDEN

For ikke så længe siden fik vi et dejligt opkald fra Troels Clemmesen, der er filialdirektør i Sydbank. Vi havde nemlig søgt Sydbank Fonden om penge til vores projekt UngeSammen, som er et tilbud til unge under uddannelse med begyndende angst. Et projekt, der også er støttet af TrygFonden. Troels kunne fortælle, at fonden meget gerne vil bevillige 10.000 kr. til så vigtig et projekt, hvilket vi jo selvfølgelig blev rigtig glade for at høre. Med pengene kan vi gøre endnu mere for projektet, og de unge, da pengene bl.a. skal gå til bøger til brug for de unge i gruppen samt et foredrag om angst på både Middelfart -og Fredericia Gymnasium. Formålet med UngeSammen er at forebygge, at angsten hos de unge udvikler sig og at de gennem deltagelse i et gruppeforløb med andre unge får talt om angsten og delt deres erfaringer. To seje frivillige fra Selvhjælp leder gruppeforløbene.

En stor -og meget vigtig del af vores arbejde i Selvhjælp er at søge fonde og puljer om bevillinger til vores mange indsatser og tiltag i foreningen. Vi er glade for al den støtte vi får – det er vigtigt for, at vi kan bevare -og imødekomme de behov der er – til gavn for alle borgere, både børn, unge, voksne og ældre. Endnu engang stor tak til Sydbank Fonden for bevillingen.

VÅGEVAGTEN PÅ MIDDELFART APOTEK

I forbindelse med ”Vindue for en forening”, som Frivilligcenter Middelfart har arrangeret i forbindelse med Frivillig Fredag d. 30. sep., hvor frivilligheden hyldes, har Vågevagten i Selvhjælp et samarbejde med Middelfart Apotek i uge 39. Vågevagten er repræsenteret i butikken, hvor besøgende kan komme forbi og høre mere om det at være frivillig våger. De frivillige fra Vågevagten har gjort et flot stykke arbejde i butikken med at gøre opmærksom på Vågevagten; med skyer og fredsduen som symbol. Hver dag i uge 39, kan man på apoteket snakke med én af de frivillige om Vågevagtens fantastiske arbejde med at våge hos døende på plejecentrene i Middelfart Kommune. På billedet sidder søde Britta – klar til en snak.

SELVHJÆLP I ALWILDA OG KNIT SISTERS´ STUDIO I MIDDELFART

I anledning af Frivillig Fredag d. 30. sep., hvor frivilligheden fejres, har butikkerne Alwilda og Knit Sisters´ Studio sagt jeg til at deltage i ”Vindue for en forening”, som Frivilligcenter Middelfart har arrangeret i uge 39. Selvhjælp har derfor været så heldige at blive matchet med begge butikker, som har sagt ja til at synliggøre Selvhjælp – bl.a. ved at være synlig i butikkernes vinduer, og ved at hver enkelt kunde, der kommer i butikken, får en folder med om Selvhjælps mange tilbud.

I Knit Sisters´ Studio blev Selvhjælp endda inviteret med til at holde et lille online oplæg om foreningens tilbud på ét af butikkens spændende webinarer, der har mange følgere – ikke bare i Middelfart Kommune, men i hele landet – og endda også udlandet.

Tak til Knit Sisters´ Studio og Alwilda for velvilligheden og samarbejdet – på den måde kan vi nå ud til mange flere borgere.

SENSOMMERFEST I SELVHJÆLP

Tirsdag d. 13. sep. 2022 fejrede vi Selvhjælps fantastiske frivillige med en sensommerfest. Takket være støtte fra Fonden Ensomme Gamles Værn kunne vi give vores frivillige en festlig aften med spændende indslag, lækker mad, og hver især fik de en lille gave med hjem, som tak for deres indsats.

Det er alle vores seje frivillige, der tager individuelle samtaler, kører selvhjælpsgrupper, netværksaktiviteter og våger hos døende borgere. Bogholderiarbejde, PR-arbejde og kontakt til diverse fonde varetages også af nogle af vores frivillige.

Takket være dem og deres kæmpe indsats, ville vi ikke kunne tilbyde borgerne hjælp, når de bliver ramt i livet og har brug for medmenneskelig støtte - tak!

KLAR TIL TRIVSELSGRUPPER I EFTERÅRET 2022

Fredag d. 26. august afholdt Selvhjælp gruppelederuddannelse for trivselsgruppeledere til trivselsgrupper. 

Trivselsgrupper er et tilbud til børn i skolealderen, der mistrives, og som har brug for at tale med nogen om det, der er svært. I tilbuddet møder de andre børn, der er i samme situation som dem. Disse situationer kan være alt fra forældres skilsmisse til sorg, mobning og lavt selvværd. 

Hvis børn ikke trives, går det ud over deres skolegang, fritidsliv og deres sociale liv. Jo tidligere indsats, jo bedre forudsætninger har børnene for at klare sig godt fremover. 

Trivselsgrupper ledes af to gruppeledere; en lærer eller en pædagog og en frivillig fra Selvhjælp. 

På gruppelederuddannelsen bliver de klædt på til at lede trivselsgrupper, og alle er de nu klar til at starte trivselsgrupper op her i efteråret. Det vil være på Krogsager Skole og Kirstinebjergskolen i Fredericia Kommune. 

SELVHJÆLP TIL SINDSSYG GOD SØNDAG

D. 28. august 2022 deltog vores ansatte og nogle af vores frivillige til Sindssyg God Søndag, som blev afholdt i Teglgårdsparken i Middelfart. Arrangementet havde fokus på mental sundhed og dét at have en psykisk lidelse. Til arrangementet havde vi en infostand, hvor vi talte med en masse interesserede gæster om vores forskellige tilbud og om det at være frivillig hos Selvhjælp.
Vi blev mødt af stor interesse og er glade for at have haft mulighed for at være med til at aftabuisere nogle af disse emner gennem vores deltagelse til arrangementet.

Vi synes nemlig, at det er vigtigt, at der bliver talt om -og taget hånd om psykiske problemer.

KURSUS OM DET AT VÆRE PÅRØRENDE

I går eftermiddags mødtes frivillige fra foreningen Selvhjælp Fredericia-Middelfart til kursus med temaet "Pårørende". Der var frivillige fra en bred vifte af vores aktiviteter og tilbud lige fra bestyrelse, Vågevagt, UngeSammen, Trivselsgrupper, sorg -og pårørendegrupper -og ikke mindst Vejviserne, hvor idéen til kurset udspang.

Vi var også heldige at have gæster med, som er frivillige fra Røde Kors´ tilbud ”Fortæl for Livet” og Besøgstjenesten, som Vejviserne samarbejder med. Der var spændende fagligt oplæg fra psykolog Birgit Østergård, som tidligere har arbejdet ved Sinds Pårørenderådgivning. Kursisterne var aktive og spørgende, og der har været god feedback på kurset efterfølgende. Alle nød godt af den lækre kage, som i dagens anledning var sponsoreret af Kvickly i Middelfart.

Hvis du er pårørende til en alvorligt eller kronisk syg person, så kontakt os endelig. Vi mangler lige nu deltagere til vores pårørendegrupper. Vi holder ligeledes Walk and Talk den 20. september for pårørende.

MØD OS TIL SINDSSYG GOD SØNDAG I MIDDELFART

Glæd dig til  ”Sindssygt God Søndag”, hvor Selvhjælp Fredericia-Middelfart er medarrangør, som finder sted 28. august 2022 fra kl 11.00-16.00 i Teglgårdsparken. Frivillige og ansatte står klar i vores bod med bl.a. kage, og konkurrence.

Tryk på nedenstående knap for at se det fulde program:

FOREDRAG MED JULIUS MYGIND

Hundredevis af gymnasieelever kan se frem til 26. januar 2023 hvor Selvhjælp Fredericia-Middelfart i samarbejde med Middelfart Gymnasium og HF, og Fredericia Gymnasium arrangerer foredrag med  foredragsholder, forfatter, og coach Julius Mygind på begge gymnasier.

Foredragene vil tage udgangspunkt i hans bestsellerbog "Du er ikke f**ked- du er er bare ung", som er et kærligt, oprigtigt og inspirerende opråb til alle unge, som har det svært. Klik på videoen og hør hvad Julius fortæller om bogen.

BEVILLING FRA MIDDELFART SPAREKASSE

I forbindelse med, at Middelfart Sparekasse uddeler i alt 650.000 kr. til fællesskaber, blev vi udvalgt til at modtage 10.000 kr. til UngeSammen og Trivselsgrupper. Annie Karen Pedersen, koordinator for Vågevagten og Christina Olesen, daglig leder fra Selvhjælp, deltog onsdag d. 24. maj i overrækkelsen af beløbet. Annie var med til at indstille os.  Endnu engang tak til repræsentantskabet for udvælgelsen. Det er vi meget glade for.  


LÆS ARTIKLEN OM INGE, DER FIK HJÆLP AF VEJVISER KIT

Kit, der er frivillig vejviser, hjalp 89-årig Inge fra Middelfart ind i et nyt fællsskab. 

Læs artiklen Fra Fyns Stiftstidende. 


MØD DE SEJE VEJVISERE!

Vejviserne er en flok gæve, kompetente kvinder, der alle besidder helt specielle medmenneskelige kompetencer og evner til at danne relationer.

Vejviserne er frivillige, der hjælper ensomme, ældre medborgere ud i meningsfulde fællesskaber. Projektet er etableret i samarbejde med Middelfart Kommune. 

Til Vejvisernes månedlige koordineringsmøde, fik vi besøg af Mathias Hornbæk, Afdelingschef i Middelfart Kommune, som var nysgerrig på, hvordan det er at være frivillig Vejviser.

Både Vejviserne, Fællesskabskoordinator Birgitte Hjorth fra Middelfart Kommune og projektleder Luise Albirk fra Selvhjælp fik den smukkeste buket af Senior -og Sundhedschef i Middelfart Kommune, Vicky Kim Andersen, som tak for vores indsats. 


VORES YNGSTE VÅGEVAGT

20-årige Hannah holder døende i hånden til det sidste. Læs artiklen i Fyens Stiftstidende om Vågevagtens yngste frivillige. 


VI HOLDER VINTERFERIE - MEN TELEFONEN ER STADIG ÅBEN

I vinterferien i uge 7 er vi ikke at træffe på vores kontorer i Middelfart og Fredericia. Telefonen er dog stadig åben, og vi kan kontaktes mandag-torsdag fra 9:00-13:00 på telefonnummer 72 10 67 73. 


VELFORTJENT ANERKENDELSE TIL BRITTA BERTELSEN I MELFAR POSTEN

Meget velfortjent buket og velfortjente ord til Britta Bertelsen i Melfar Posten. Læs historien i linket herunder.
Britta er en fantastisk ildsjæl, som vi er meget stolte af at have haft som frivillig koordinator i Vågevagten i Middelfart i 15 år. Britta har været med helt fra begyndelsen af Vågevagten, der er et samarbejde med ÆldreSagen, og som i år kan fejre 15-års jubilæum.
Tusind tak Britta - for din kæmpe indsats og for dit menneskelig overskud og nærvær, som både samarbejdspartnere, pårørende, Vågevagtens øvrige frivillige og ikke mindst alle de mennesker, du har våget hos, har mærket. Buketten er mere end velfortjent, også selvom du ikke selv synes det.  


GODT NYTÅR - VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG SOM FRIVILLIG

Selvhjælp Fredericia-Middelfart ønsker alle et rigtig godt nytår og håber, du og dine kære er kommet sikkert ind i det nye år.

Vi søger frivillige og holder årets første igangsætterkursus torsdag den 6. januar 2022 fra 16.00-20.30 for alle intesserede (nye som erfarne frivillige). Har du lyst til at deltage, så kan du stadig nå at tilmelde dig. Der er tilmeldingsfrist tirsdag den 4. januar.
Kurset afholdes i Frivilligcenter Middelfart.

Vi afholder løbende igangsætterkurser for nye frivillige, så hold øje med facebook eller her på hjemmesiden, så du kan se, hvornår næste kursus er. Her på hjemmesiden kan du se, hvilke projekter og aktiviteter, vi søger frivillige til, men du er altid velkommen til at kontakte os for en snak om, hvordan dine interesser og evner kan bruges ved os. Der er mulighed for både at gøre en forskel for børn, unge, voksne og seniorer. 

Hvis dit nytårsforsæt er at gøre mere for andre, er der masser af muligheder for at gøre det som frivillig ved os.
Vi glæder os til at høre fra dig.  


STOR BEVILLING FRA TRYGFONDEN

Vi er rigtig glade for at kunne fortælle, at vi har fået bevilliget 444.200 kr. fra TrygFonden til selvhjælpsgrupper for unge med begyndende angst.

Projektet skal ske i samarbejde med Fredericia -og Middelfart Gymnasium samt på ungdomsuddannelser i begge kommuner, i en toårig periode 2021-2022.

Ifølge Sundhedsdatastyrelsen er antallet af børn og unge med angstdiagnoser de seneste ti år tredoblet. Lærere og studievejledere siger enstemmigt, at flere og flere unge rammes af angst, og psykologer beretter, at de får mange henvendelser om ugen fra unge med både angst, depression og stress.
Formålet med selvhjælpsgrupperne er derfor at forebygge, at angsten udvikler sig og bliver en diagnose. I en selvhjælpsgruppe vil de unge opleve, at de ikke er alene med deres angst. De lærer at åbne sig og at lytte til andre med samme problemer. På den måde får de indsigt og indblik i, hvad angsten gør, og de får øje for, hvilke handlemuligheder de har, således at de kan kontrollere deres angst, så den ikke udvikler sig. Samtidig med får de oplevelsen af at være i et positivt og støttende fællesskab med andre unge. Et fællesskab, der også giver de unge motivation til at opsøge andre positive fællesskaber.
Det er dejligt, at vi med bevillingen nu også har mulighed for at gøre noget for de unge mennesker.

INFORMATIONSMØDE I VÅGEVAGTEN

Onsdag d. 28. oktober, 2020 kl. 16.30-18.00, i Østergades Forsamlingshus, store glassal.

Ældre Sagen og Selvhjælp søger frivillige mænd og kvinder til at sidde hos døende, da vi ikke mener, noget menneske skal dø alene.

Som vågevagt har vi fire timers vagter, mest om natten. Vi sidder hos den døende for at være med til at skabe tryghed og nærvær. Vi kan holde i hånd, vi kan lytte, vi kan være stille og lytte efter behov. Vi kan aflaste pårørende, som har brug for hvile. Vi henvender os til personalet på plejecentrene, når der er brug for pleje.

Som frivillig behøver du ikke at have været indenfor Sundhedsvæsenet. Du tilbydes supervision, netværksmøder, samt kurser for vågevagter.

Kom og få en snak med vores dygtige vågevagter. Vi glæder os til at se dig.

Eventuel henvendelse på: Tlf. 30 12 73 42 eller 20 83 69 62.

STØTTE OG DONATIONER I 2020

Vi har i foråret 2020 ansøgt midler hos forskellige fonde og puljer til at skabe nye spændende arrangementer i vores forskellige aktiviteter. Flere forskellige har støttet os, så dette kan realiseres, hvilket vi er meget taknemmelige for.

Vi har modtaget følgende:

  • 5000 kr. d. 28. februar 2020 til Vågevagten Middelfart fra Odd Fellow Logerne i Fredericia
  • 5000 kr. d. 6. juni 2020 til foredragsholdere til Støt dit barn fra Middelfart Kommune
  • 2500 kr. d. 9.juni 2020 til en sommerudflugt for førtidspensionistcaféen af Erritsø Y’s Mens Club
  • 10.000 kr. d. 24.juni 2020 til foredragsholdere og musikarrangementer til Søndagskaffe og Pårørendecaféen fra Fonden Ensomme Gamles Værn
  • 10.000 kr. d. 6. maj 2020 til Vågevagten fra Søsterlogen nr. 49, Rosen i Middelfart
  • 3000 kr. d. 17. september 2020 til et pårørendearrangement fra Søsterlogen nr. 49, Rosen i Middelfart

Det er takket været disse donationer, at vi kan skabe spændende nyt indhold for alle vores brugere. Endnu engang tak for donationerne.


BRITTA BERTELSEN NOMINERET TIL ÅRETS FRIVILLIGPRIS

Britta Bertelsen fra Vågevagten er så velfortjent nomineret til Årets Frivillipris i anledning af Frivillig Fredag i Middelfart. 
 
Læs om nomineringen:

5. MAJ-HILSEN UNDER NEDLUKNINGEN

Selvhjælp og de frivillige fra Spise med Qvinderne og Spise med Gutterne havde besluttet at sende en lille hilsen til deltagerne på de to spisehold. Hilsenen var en lille pose med et hjemmebagt stykke kage og en lille blomst, som vi kørte ud med d. 5. maj. Der blev i alt kørt ud til 103 deltagere i både Ejby, Middelfart og Fredericia.
Det er lang tid siden, at "gutterne" og "qvinderne" sidst har set hinanden pga. nedlukningen, og vi ved endnu ikke, hvornår de alle kan mødes igen, så de blev glade for det lille besøg. Mange savner igen at kunne mødes, så vi håber, at det snart kan lade sig gøre - på en eller anden måde.

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf.: 72 10 67 73
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Man–tors kl. 9.00-13.00