Seneste nyt

BEVILLING FRA MIDDELFART SPAREKASSE

I forbindelse med, at Middelfart Sparekasse uddeler i alt 650.000 kr. til fællesskaber, blev vi udvalgt til at modtage 10.000 kr. til UngeSammen og Trivselsgrupper. Annie Karen Pedersen, koordinator for Vågevagten og Christina Olesen, daglig leder fra Selvhjælp, deltog onsdag d. 24. maj i overrækkelsen af beløbet. Annie var med til at indstille os.  Endnu engang tak til repræsentantskabet for udvælgelsen. Det er vi meget glade for.  


LÆS ARTIKLEN OM INGE, DER FIK HJÆLP AF VEJVISER KIT

Kit, der er frivillig vejviser, hjalp 89-årig Inge fra Middelfart ind i et nyt fællsskab. 

Læs artiklen Fra Fyns Stiftstidende. 


MØD DE SEJE VEJVISERE!

Vejviserne er en flok gæve, kompetente kvinder, der alle besidder helt specielle medmenneskelige kompetencer og evner til at danne relationer.

Vejviserne er frivillige, der hjælper ensomme, ældre medborgere ud i meningsfulde fællesskaber. Projektet er etableret i samarbejde med Middelfart Kommune. 

Til Vejvisernes månedlige koordineringsmøde, fik vi besøg af Mathias Hornbæk, Afdelingschef i Middelfart Kommune, som var nysgerrig på, hvordan det er at være frivillig Vejviser.

Både Vejviserne, Fællesskabskoordinator Birgitte Hjorth fra Middelfart Kommune og projektleder Luise Albirk fra Selvhjælp fik den smukkeste buket af Senior -og Sundhedschef i Middelfart Kommune, Vicky Kim Andersen, som tak for vores indsats. 


VORES YNGSTE VÅGEVAGT

20-årige Hannah holder døende i hånden til det sidste. Læs artiklen i Fyens Stiftstidende om Vågevagtens yngste frivillige. 


VI HOLDER VINTERFERIE - MEN TELEFONEN ER STADIG ÅBEN

I vinterferien i uge 7 er vi ikke at træffe på vores kontorer i Middelfart og Fredericia. Telefonen er dog stadig åben, og vi kan kontaktes mandag-torsdag fra 9:00-13:00 på telefonnummer 72 10 67 73. 


VELFORTJENT ANERKENDELSE TIL BRITTA BERTELSEN I MELFAR POSTEN

Meget velfortjent buket og velfortjente ord til Britta Bertelsen i Melfar Posten. Læs historien i linket herunder.
Britta er en fantastisk ildsjæl, som vi er meget stolte af at have haft som frivillig koordinator i Vågevagten i Middelfart i 15 år. Britta har været med helt fra begyndelsen af Vågevagten, der er et samarbejde med ÆldreSagen, og som i år kan fejre 15-års jubilæum.
Tusind tak Britta - for din kæmpe indsats og for dit menneskelig overskud og nærvær, som både samarbejdspartnere, pårørende, Vågevagtens øvrige frivillige og ikke mindst alle de mennesker, du har våget hos, har mærket. Buketten er mere end velfortjent, også selvom du ikke selv synes det.  


GODT NYTÅR - VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG SOM FRIVILLIG

Selvhjælp Fredericia-Middelfart ønsker alle et rigtig godt nytår og håber, du og dine kære er kommet sikkert ind i det nye år.

Vi søger frivillige og holder årets første igangsætterkursus torsdag den 6. januar 2022 fra 16.00-20.30 for alle intesserede (nye som erfarne frivillige). Har du lyst til at deltage, så kan du stadig nå at tilmelde dig. Der er tilmeldingsfrist tirsdag den 4. januar.
Kurset afholdes i Frivilligcenter Middelfart.

Vi afholder løbende igangsætterkurser for nye frivillige, så hold øje med facebook eller her på hjemmesiden, så du kan se, hvornår næste kursus er. Her på hjemmesiden kan du se, hvilke projekter og aktiviteter, vi søger frivillige til, men du er altid velkommen til at kontakte os for en snak om, hvordan dine interesser og evner kan bruges ved os. Der er mulighed for både at gøre en forskel for børn, unge, voksne og seniorer. 

Hvis dit nytårsforsæt er at gøre mere for andre, er der masser af muligheder for at gøre det som frivillig ved os.
Vi glæder os til at høre fra dig.  


STOR BEVILLING FRA TRYGFONDEN

Vi er rigtig glade for at kunne fortælle, at vi har fået bevilliget 444.200 kr. fra TrygFonden til selvhjælpsgrupper for unge med begyndende angst.

Projektet skal ske i samarbejde med Fredericia -og Middelfart Gymnasium samt på ungdomsuddannelser i begge kommuner, i en toårig periode 2021-2022.

Ifølge Sundhedsdatastyrelsen er antallet af børn og unge med angstdiagnoser de seneste ti år tredoblet. Lærere og studievejledere siger enstemmigt, at flere og flere unge rammes af angst, og psykologer beretter, at de får mange henvendelser om ugen fra unge med både angst, depression og stress.
Formålet med selvhjælpsgrupperne er derfor at forebygge, at angsten udvikler sig og bliver en diagnose. I en selvhjælpsgruppe vil de unge opleve, at de ikke er alene med deres angst. De lærer at åbne sig og at lytte til andre med samme problemer. På den måde får de indsigt og indblik i, hvad angsten gør, og de får øje for, hvilke handlemuligheder de har, således at de kan kontrollere deres angst, så den ikke udvikler sig. Samtidig med får de oplevelsen af at være i et positivt og støttende fællesskab med andre unge. Et fællesskab, der også giver de unge motivation til at opsøge andre positive fællesskaber.
Det er dejligt, at vi med bevillingen nu også har mulighed for at gøre noget for de unge mennesker.

INFORMATIONSMØDE I VÅGEVAGTEN

Onsdag d. 28. oktober, 2020 kl. 16.30-18.00, i Østergades Forsamlingshus, store glassal.

Ældre Sagen og Selvhjælp søger frivillige mænd og kvinder til at sidde hos døende, da vi ikke mener, noget menneske skal dø alene.

Som vågevagt har vi fire timers vagter, mest om natten. Vi sidder hos den døende for at være med til at skabe tryghed og nærvær. Vi kan holde i hånd, vi kan lytte, vi kan være stille og lytte efter behov. Vi kan aflaste pårørende, som har brug for hvile. Vi henvender os til personalet på plejecentrene, når der er brug for pleje.

Som frivillig behøver du ikke at have været indenfor Sundhedsvæsenet. Du tilbydes supervision, netværksmøder, samt kurser for vågevagter.

Kom og få en snak med vores dygtige vågevagter. Vi glæder os til at se dig.

Eventuel henvendelse på: Tlf. 30 12 73 42 eller 20 83 69 62.

STØTTE OG DONATIONER I 2020

Vi har i foråret 2020 ansøgt midler hos forskellige fonde og puljer til at skabe nye spændende arrangementer i vores forskellige aktiviteter. Flere forskellige har støttet os, så dette kan realiseres, hvilket vi er meget taknemmelige for.

Vi har modtaget følgende:

  • 5000 kr. d. 28. februar 2020 til Vågevagten Middelfart fra Odd Fellow Logerne i Fredericia
  • 5000 kr. d. 6. juni 2020 til foredragsholdere til Støt dit barn fra Middelfart Kommune
  • 2500 kr. d. 9.juni 2020 til en sommerudflugt for førtidspensionistcaféen af Erritsø Y’s Mens Club
  • 10.000 kr. d. 24.juni 2020 til foredragsholdere og musikarrangementer til Søndagskaffe og Pårørendecaféen fra Fonden Ensomme Gamles Værn
  • 10.000 kr. d. 6. maj 2020 til Vågevagten fra Søsterlogen nr. 49, Rosen i Middelfart
  • 3000 kr. d. 17. september 2020 til et pårørendearrangement fra Søsterlogen nr. 49, Rosen i Middelfart

Det er takket været disse donationer, at vi kan skabe spændende nyt indhold for alle vores brugere. Endnu engang tak for donationerne.


BRITTA BERTELSEN NOMINERET TIL ÅRETS FRIVILLIGPRIS

Britta Bertelsen fra Vågevagten er så velfortjent nomineret til Årets Frivillipris i anledning af Frivillig Fredag i Middelfart. 
 
Læs om nomineringen:

5. MAJ-HILSEN UNDER NEDLUKNINGEN

Selvhjælp og de frivillige fra Spise med Qvinderne og Spise med Gutterne havde besluttet at sende en lille hilsen til deltagerne på de to spisehold. Hilsenen var en lille pose med et hjemmebagt stykke kage og en lille blomst, som vi kørte ud med d. 5. maj. Der blev i alt kørt ud til 103 deltagere i både Ejby, Middelfart og Fredericia.
Det er lang tid siden, at "gutterne" og "qvinderne" sidst har set hinanden pga. nedlukningen, og vi ved endnu ikke, hvornår de alle kan mødes igen, så de blev glade for det lille besøg. Mange savner igen at kunne mødes, så vi håber, at det snart kan lade sig gøre - på en eller anden måde.

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf.: 72 10 67 73
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Man–tors kl. 9.00-13.00