Hvad er selvhjælp?

Vi kan alle komme ud for svære perioder og problemer, som vi kan have brug for at tale med andre om. De fleste af os kan have brug for støtte og hjælp, hvis vi har oplevet tab - fx dødsfald, skilsmisse, alvorlig sygdom, tab af arbejde eller andet, som er svært at klare alene. Selvhjælp er troen på, at vi som mennesker kan bearbejde vores problemer selv, og sommetider har vi behov for støtte til det. Selvhjælp er ikke professionel behandling, men en mulighed for at sætte ord på tanker og følelser og dele erfaringer med andre. Selvhjælp er at vide, at man ikke er alene, fordi der er nogen at "gå vejen" sammen med.

I Selvhjælp Fredericia-Middelfart tilbyder vi hjælp til selvhjælp via selvhjælpsgrupper, individuelle samtaler, netværksaktiviteter og andre tilbud: 

SELVHJÆLPSGRUPPER

I selvhjælpsgrupper får mennesker i en vanskelig livssituation glæde og gavn af at mødes med andre mennesker, der står i en lignende situation. Gruppen er et trygt forum at fortælle sin historie i og samtidig en mulighed for at lytte til- og lære af andre, der er udfordret af de samme problematikker som én selv.

INDIVIDUELLE SAMTALER

I en individuel samtale er udgangspunktet altid egen oplevelse af egen situation. Samtalens formål er at hjælpe med at få overblik over egne udfordringer samt afdække og fremme egne handlemuligheder.

NETVÆRKSAKTIVITETER

Netværksaktiviteter har til formål at skabe samvær mellem mennesker med fælles udfordringer og ønske om mere social kontakt. Her er aktiviteten i centrum, hvorigennem det sociale samvær og de gode snakke opstår.

VÅGEVAGT

Vi har et korps af vågevagter, som våger hos døende på plejecentrene og i private hjem tilknyttet hjemmeplejen i Middelfart kommune.

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf.: 72 10 67 73
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Man–tors kl. 9.00-13.00