Hvad er selvhjælp?

Vi kan alle komme ud for svære perioder og problemer, som vi kan have brug for at tale med andre om. De fleste af os kan have brug for støtte og hjælp, hvis vi har oplevet tab - fx dødsfald, skilsmisse, alvorlig sygdom, tab af arbejde eller andet, som er svært at klare alene. Selvhjælp er troen på, at vi som mennesker kan bearbejde vores problemer selv, og sommetider har vi behov for støtte til det. Selvhjælp er ikke professionel behandling, men en mulighed for at sætte ord på tanker og følelser og dele erfaringer med andre i samme situation. Selvhjælp er at vide, at man ikke er alene, fordi der er nogen at "gå vejen" sammen med. 

Vores kerneaktivitet er selvhjælpsgrupper, men vi har også tilbud om individuelle samtaler, Vågevagt i Middelfart og enkelte netværksaktviteter. 

SELVHJÆLPSGRUPPER

I en selvhjælpsgruppe får mennesker i en vanskelig livssituation glæde og gavn af at mødes med andre mennesker, der står i samme -eller i en lignende situation. Selvhjælpsgruppen er et trygt rum, hvor man kan fortælle om dét der fylder af svære tanker og bekymringer og få mulighed for at lytte til -og lære af andre, der er udfordret af de samme problematikker som én selv. 

INDIVIDUELLE SAMTALER

Samtalens formål er at hjælpe med at få overblik over egne udfordringer samt afdække og fremme egne handlemuligheder. I en individuel samtale er udgangspunktet altid egen oplevelse af egen situation. Der tilbydes ialt 1-5 samtaler alt efter behov. Individuelle samtaler er ikke terapi -eller rådgivningsforløb. 

NETVÆRKSAKTIVITETER

Netværksaktiviteter har til formål at skabe samvær mellem mennesker med fælles udfordringer og ønske om mere social kontakt. Her er aktiviteten i centrum, hvorigennem det sociale samvær og de gode snakke opstår. 

VÅGEVAGT

Vi har et korps af vågevagter, som våger hos døende på plejecentrene og i private hjem tilknyttet hjemmeplejen i Middelfart kommune.

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf.: 72 10 67 73
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Man–tors kl. 9.00-13.00