Selvhjælpens værdier

Selvhjælp Fredericia-Middelfarts arbejde er baseret på seks kerneværdier:

1. FRIVILLIGHED: 

Vi har i foreningen to ansatte; en daglig leder og en projektleder, men ellers bæres alle vores projekter og tilbud af frivillige, ligesom bestyrelsen består af frivillige. Samtidig er frivilligheden også vigtig i forhold til vores borgere. Man skal selv ønske og bede om et forløb hos os.

2. GENSIDIGHED: 

Vi skaber mulighed for, at mennesker deler erfaring om det, der er svært – gensidigt og på lige fod. 

3. LIGEVÆRDIGHED: 

Alle deltagere er på lige fod med hinanden. De betragtes alle som eksperter i deres eget liv og dermed som de bedst egnede til at finde løsninger på egne problemer.

4. MEDMENNESKELIGHED: 

Selvhjælp er ikke terapi eller behandling. I selvhjælpen møder man et eller flere medmennesker, som gerne vil gøre en indsats for borgere, der har brug for nogen at tale med.

5. ANONYMITET: 

Vi foretager ingen registrering af vores borgere, og vi indberetter ingen oplysninger til det offentlige. Men af praktiske årsager skal vi have grundoplysninger som navn, telefon mm, som opbevares utilgængeligt og slettes, når selvhjælpsgruppen eller aktiviteten ophører. Samtidig har alle i foreningen – såvel frivillige som borgere – tavshedspligt i forhold, som må betragtes som personlige og fortrolige, og som den enkelte under udførelse af sit arbejde eller deltagelse i et af foreningens tilbud, måtte blive bekendt med. Tavshedspligten understreges så ofte som muligt i vores arbejde.

 6. TILGÆNGELIGHED: 

Alle foreningens tilbud er gratis, fordi det skal være muligt for alle at benytte dem. Vi forsøger at nå ud til de borgere, som det offentlige system ikke kan nå – eller som har brug for et supplement til det offentlige tilbud.

 

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf.: 72 10 67 73
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Man–tors kl. 9.00-13.00