SELVHJÆLPSGRUPPER MOD ENSOMHED

Vi starter første gruppe op den 31. januar 2024 i Frivilligcenter Middelfart. Gruppen mødes fra kl 14.00-16.00 hver onsdag i 8 uger. Den faciliteres af Kit og Elsebet, som inviterer alle interesserede til en individuel samtale.

I efteråret 2023 har Selvhjælp Fredericia-Middelfart som noget nyt igangsat  selvhjælpsgrupper målrettet borgere, der oplever svær eller langvarig ensomhed.

De fleste kender følelsen af ensomhed i kortere eller længere perioder, men for nogle sætter ensomheden sig fast og gør det svært at række ud, etablere og vedligeholde relationer eller tage del i eksisterende lokale fællesskaber eller foreningstilbud. 

Derfor har Selvhjælp i samarbejde med landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark udviklet et nyt gruppetilbud målrettet borgere, der oplever svær eller langvarig ensomhed.

Oplever du, eller kender du nogen, der oplever svær eller langvarig ensomhed? Kontakt os for at høre mere om de nye grupper.

De nye ensomhedsgrupper i Selvhjælp er en del af et større projekt finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond. 


STØT DIT BARN

Er du forælder eller nær pårørende til et skolebarn eller ung (aldersgruppe 10-24 år), som f.eks. har ADHD, aspergers, social fobi, angst eller depression? Eller har du et barn, som ganske vist ikke har nogen diagnose, men som uden tvivl har det rigtigt svært? Så er Støt dit Barn noget for dig.

Støt dit Barn er et tilbud til forældre eller nære pårøende til et barn eller en ung, der er psykisk sårbar. Vi ønsker, at familier med et barn eller en ung, der er psykisk sårbar, får hjælp og rådgivning, der støtter familien i at leve sammen, og som forbedrer barnets/den unges trivsel. Det gør vi ved at rådgive og fortælle om psykisk sårbarhed gnm. faglige oplægsholdere samt at tilbyde selvhjælpsgrupper, hvor forældre og nære pårørende kan erfaringsudveksle og sparre med hinanden. Selvhjælpssgruppen består af max. 10 forældre, og gruppen mødes 8 aftener i enten Middelfart eller Fredericia. Der startes en ny gruppe op hvert forår og efterår. 2 frivillige facilitatorer hjælper med at få gruppen godt i gang, og med at skabe en god og tryg stemning. 

Vi starter næste Støt dit Barn gruppe op i marts 2024 denne gang i Fredericia. Program ses snart her på siden.

Tina der er frivillig i Støt dit barn vil afholde individuelle samtaler med interesserede og efterfølgende sammensætte gruppen, så deltagerne bedst muligt vil kunne spejle sig i hinanden. Kontakt os for at høre mere. 


På billedet ses Mette og Tina, der er frivillige og som faciliterer selvhjælpsgruppen i Støt dit Barn

KOM VIDERE MAND

Mange mænd kan have det svært ved at dele tanker og følelser, når livet gør ondt. Du er måske i en vanskelig situation i livet, blevet skilt, opsagt eller er stressramt. Måske har du bare brug for et nyt fællesskab, der kan bringe dig videre, så er Kom Videre Mand er lige noget for dig.

Kom Videre Mand hjælper mænd i krise igennem et fællesskab med andre mænd i samme eller lignende situation og er et gratis tilbud gennem Selvhjælp Fredericia-Middelfart.

Man mødes 8 mænd en gang om ugen i 8 uger. Hver uge har møderne konkrete emner, der er udviklet af mænd til mænd for at give hinanden værktøjer til at komme videre. Gruppesamtalerne handler om personlig udvikling. Der er to frivillige mænd med til at facilitere gruppen.

 


SORGGRUPPE

Har du mistet din ægtefælle/partner, søskende, forælder eller nær ven, og har du brug for at tale om det og møde andre, der også er i sorg? Så kom med i en sorggruppe hos os. 

Sorg er et livsvilkår, og det skal der tales om. I en sorggruppe lytter man til hinanden, støtter hinanden, udveksler tanker og kommer ind på de mange følelser, som sorgen rummer. Fællesskabet med andre, som også har mistet, kan hjælpe dig med at bære sorgen og hjælpe dig igennem den forandrede hverdag. Sorggrupper kan således mindske følelsen af ensomhed og meningsløshed.

Sorggruppen mødes 8 gange, én gang om ugen og faciliteres af to frivillige fra Selvhjælp. 

Vi starter to nye sorggrupper op:

  • Mandag d. 12. februar, Teglgårdsparken 17, Middelfart. (Gruppen er for ældre borgere der har mistet ægtefælle/partner)
  • Torsdag d. 22. februar , Teglgårdsparken 17, Middelfart. (Gruppen er for voksne der har mistet ægtefælle/partner, forælder, søskende, nær ven.)
På billedet ovenfor ses "Supergruppen", som fandt et fællesskab via en sorggruppe hos Selvhjælp. Forrest i billedet ses Karen og Anette, der fortsat faciliterer sorggrupper for ældre borgere.
Sorggruppe

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf.: 72 10 67 73
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Man–tors kl. 9.00-13.00