Trivselsgrupper

OPSTART AF BØRNESORGGRUPPE I MIDDELFART

Vi starter sorggruppe op for børn i alderen 8-12 år.

Tilbuddet er for børn der har mistet en forælder, en søskende eller en meget nær bedsteforælder. Man mødes i alt i gruppen 8-10 gange.

 Sorg er svært. Sorg er tungt at bære. Sorg kan være ensomt.

 I sorggruppen får børnene mulighed for at møde andre børn der også har mistet og hjælp til at få sat ord på deres sorg. Det kan være svært for barnet at forstå tabet og de mange følelser der følger med. Samtidig skal barnet forholde sig til en ny hverdag og livssituation.

Børnene får i sorggruppen oplevelsen af ikke at være alene i deres sorg – der er andre der har det som dem.

Sorggruppen er et trygt rum, som ledes af to uddannede frivillige fra Selvhjælp, Annette og Dorte.

I sorggruppen tages der udgangspunkt i øvelser og lege der skal fremme den gode samtale omkring børnenes sorg. Til sorggruppemøderne vil der være lidt forplejning (frugt, knækbrød, saftevand).

Forælder/pårørende og barnet vil inviteres ind til en forsamtale inden gruppestart for at høre mere om forløbet og for at afklare om tilbuddet er det rette for barnet.

 Kontakt projektleder Luise Albirk, Selvhjælp Fredericia-Middelfart

På tlf.: 2420 4055

Tilbuddet er gratis.

Gruppen starter op:

Mandag d. 3. juni kl. 16-17.30 i Frivilligcenter Middelfart, Teglgårdsparken 17, 5500 Middelfart.


På billedet ovenfor ses Dorte der er frivillig i Børnesorggruppen. Hun skriver om sig selv: Jeg er uddannet sygeplejerske og kandidat i diakoni. Børn, unge og voksne i en sårbar livssituation har altid ligget mig på sinde. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med de unge mennesker i sorggruppen. 

NY BEVILLING FRA TRYGFONDEN TIL TRIVSELSGRUPPER

Vi er glade for, at TrygFonden har bevilliget os penge til endnu engang at etablere trivselsgrupper i samarbejde med skolerne i Fredericia -og Middelfart Kommune. Pilotprojektet blev afsluttet i juni 2023. Corona-epidemien satte desværre sit præg på projektet med de løbende nedlukninger og restriktioner. Derfor søgte vi TrygFonden om endnu en bevilling til projekt ”Børn i trivsel2.0”. Med endnu en bevilling kan vi fortsætte arbejdet med at tilbyde trivselsgrupper til skolebørn, og i denne omgang i en mere stabil periode. Vi har med pilotprojektet erfaret, hvor vigtig indsatsen er for børnene og hvilken forskel et trivselsgruppeforløb gør for dem. Indsatsen er vigtig at fortsætte, vi er derfor meget glade for, at TrygFonden har imødekommet vores ansøgning og ser meget frem til den nye projektperiode, hvor vi starter trivselsgrupper op igen i 2024.

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf.: 72 10 67 73
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Man–tors kl. 9.00-13.00