UngeSammen

"Jeg er færdig med IKKE, at fortælle om hvordan jeg har det"

Ovenstående citat kom fra Eric inden han startede op den netop afsluttede gruppe i januar 2024. Med denne sidste gruppe afsluttede vi projekt UngeSammen, som var støttet af TrygFonden. Formålet med UngeSammen var at afhjælpe ensomhed og mistrivsel blandt unge i Fredericia og Middelfart Kommune.

De unge - Eric, Jeppe, Faith, Lasse og Sally deltog i det sidste gruppeforløb. I artiklen fra Fredericia Dagblad fortæller de om hvad det har givet dem at deltage og hvordan de gennem forløbet har fundet hinanden.
Gruppen mødtes i alt 8 gange og blev faciliteret af to frivillige fra Selvhjælp, Tina og Tina Maria, som hjalp den gode samtale blandt de unge i gang. I forløbet var der plads til at tale om ensomhed, svære følelser og erfaringer. Men der var også fokus på de unges resurser og styrker, som de hver især skulle hjælpe hinanden med at få belyst og italesat.
De unge har efter afslutningen valgt at mødes privat.
Selvom UngeSammen-projektet er afsluttet, ønsker vi stadig at kunne give unge (18+) i Fredericia og Middelfart et tilbud om et selvhjælpsgruppeforløb. Det gør vi under vores tilbud selvhjælpsgrupper mod ensomhed, som er støttet af A.P. Møller Fonden. Læs mere herom på vores hjemmeside eller kontakt os for mere information.
Evalueringsrapporten og artiklen i billedeformat findes her på siden ellers findes artiklen på vores hjemmeside her:
Vi takker TrygFonden for støtten til UngeSammen 🥰🙏
 

Vær med når vi starter en ny UngeSammen-gruppe op den 6. november i Fredericia.

Gruppen er for dig der er i aldersgruppen 19-25 år (+/%), og gruppen mødes hver mandag i 8 uger.

Tina og Tina, der er frivillige gruppeledere, vil sørge for en god og tryg stemning i gruppen.

Vi mødes på i Sundhedshuset i Fredericia, Dronningensgade 97, 7000 Fredericia fra 17.30-19.00.

I UngeSammen får du mulighed for at dele det, der fylder for dig. Det kan fx være:

- Ensomhed

- Utilstrækkelighed

- At føle sig anderledes

- Tanker om fremtiden

- Stress og angst i dagligdagen

- Konflikter med familie og venner

- Sociale medier og deres indflydelse

- Uddannelse og eksamensangst

 Man vil som deltager i høj grad få indflydelse på, hvad der kan tales om i gruppen.

Vi glæder os til at snakke med dig og høre hvad du har brug for😊

Kontakt Luise på tlf 24 20 40 55 eller send en sms og bliv hurtigt kontaktet🤳
På billedet øverst ses Tina Maria der er frivillig gruppeleder i den kommende gruppe sammen med Tina (nederste billede).  Tina tilbyder uforpligtende individuelle samtaler med  alle unge der er interesseret i at være med i gruppen.

UNGE SAMMEN♥ - FOR UNGE MED BEGYNDENDE ANGST

Takket være midler fra Trygfonden kan vi tilbyde UngeSammen♥, som er selvhjælpsgrupper for unge med begyndende angst. Målgruppen er unge mellem 16-20. år, som er under uddannelse og som bor i enten Fredericia -eller Middelfart Kommune. 

Alle unge har brug for at være en del af et trygt fællesskab. Mange unge mistrives og har svært ved at håndtere deres bekymring/ængstelse. Forskningen viser, at det er mentalt sundhedsfremmende at have et rum, hvor man i fortrolighed kan åbne sig, dele erfaringer med andre og få følelsen af at kunne hjælpe andre ved at lytte. 

I en selvhjælpsgruppe vil de unge opleve, at de ikke er alene med deres ængstelse/bekymring. De lærer at åbne sig og lytte til andre med samme problemer. På den måde får de indsigt og indblik i, hvad denne tendens til bekymring/ængstelse gør ved dem, og de får øje for, hvilke handlemuligheder de har, så de kan kontrollere deres begyndende symptomer på angst, så de ikke udvikler sig. Potentialet i grupperne ligger i de resssourcer, som de unge opdager, at de har. 

I en selvhjælpsgruppe vil de unge opleve, at de ikke står alene med deres udfordringer. Den unge støttes gennem mødet med andre unge med lignende problematikker og vil derved opleve accept, forståelse og handlekraft.

Formålet med grupperne er:

  • At forebygge at de unge udvikler en reel behandlingskrævende angst.
  • At give de unge oplevelsen af IKKE at stå alene med deres svære erfaringer, da den enkelte unge kan spejle sig i andre unge, der har lignende erfaring
  • At give de unge i gruppen et frirum; et kendt, trygt og tillidsfuldt sted, hvor de kan fortælle om deres følelser og tanker
  • At give de unge oplevelsen af at være i et positivt og støttende fællesskab med andre unge. Dette fællesskab vil desuden give de unge motivation til at opsøge andre positive fællesskaber.

Grupperne ledes af to frivillige gruppeledere fra Selvhjælp Fredericia-Middelfart. Det er et krav, at gruppeledere gennemfører et introforløb, hvor man introduceres til arbejdet med ungegrupper, øvelser og metoder.

Det er gruppeledernes opgave at skabe et trygt rum og sætte den gode samtale i gang, hvor alle føler sig set, hørt og forstået. Gruppelederne anvender forskellige greb, fx øvelser til at åbne op for den gode samtale.

Gruppelederne tilbyder også individuelle samtaler. 

Kunne UngeSammen♥ være noget for dig eller en ung, du kender?

Kontakt Luise på tlf 24 20 40 55 eller send en sms.


'Det er okay at føle' er en bog af Simone Thorup Eriksen om angst i tegninger. Ofte er angsten svær at beskrive, men tegningerne kan faktisk ’sætte ord på’, hvordan man har det.

Du kan læse mere om bogen og Simone på hendes hjemmeside -og læse mere om hvordan Simone selv tegner sig ud af angsten. 

Julius Mygind, som er forfatter, coach og foredragsholder har, som en del af UngeSammen, været på Fredericia -og Middelfart Gymnasium for at fortælle om sin egen oplevelse af som ung at have lavt selvværd, være usikker og om at mistrives.

Julius har bl.a. skrevet bogen "Du er ikke f..... - du er bare ung", som Selvhjælp har delt ud til unge i vores UngeSammen-grupper. Vi kan virkelig anbefale at læse bogen!

" Alt for mange unge bukker under for karakterræs, præstationsangst og dårligt selvværd, hvilket i værste tilfælde kan føre til depression. Lad os støtte vores unge i alle de processer, de gennemlever i livet og i uddannelsessystemet. For vi har alle noget at byde på. Det handler ikke om, at være bedst til at ligne de andre - det handler om at være bedst til at være dig selv. Og du er god nok som du er. I min optik er det den vigtigste viden, vi kan lære vores unge", - Julius Mygind.

Christian Hjortkjær har skrevet bogen "Utilstrækkelig", som kan anbefales at læse. I bogen henvender Christian Hjortkjær sig til alle unge, der trods deres flid, gåpåmod og engagement stadig skammer sig over deres utilstrækkelighed og følelsen af ikke at være gode nok, som de er. Hjortkjær taler direkte til alle unge, som oplever stress og mindreværd.

Selvhjælp Fredericia-Middelfart har været med til ét af hans foredrag, hvor vi fik en autograf fra ham i et eksemplar af hans bog samt et lille citat: "Alle skuffer over tid. Alle."

EKSTERNE ARTIKLER, PODCAST MM.

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf.: 72 10 67 73
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Man–tors kl. 9.00-13.00